Защо да се консултираме с професионалист, когато избираме климатик

колонен климатик

Когато решите да си търсите нова климатична система или да подменяте старата, можете да влезете в който и да е търговски обект. Но дали това е правилният начин за избор на толкова важна техника? Инвестицията никак не е малка и правилният избор е ключов за перфектната работа на новия уред. Деймос Корект е фирма, която извършва проектиране, доставка, монтаж и оторизиран сервиз на климатична и вентилационна техника на територията на град Варна и региона. Натрупаният богат опит на компетентните специалисти, ще ви насочат най-правилно към подходящият за вас уред.

Какво трябва да знаем за да изберем най – добрия климатик от Деймос Корект

Когато се избира техника за дома, трябва задължително да се спазват определени критерии.

Примерните стъпки, които ви препоръчваме са следните:

  • Изберете типа вътрешно тяло на климатика – най-популярни са сплит системите за стенен монтаж. Тези климатици предлагат най-голямо разнообразие от модели и функции и са най-достъпни. Ако планирате да използвате климатика предимно за отопление попитайте специалистите на Деймос Корект за моделите с подов монтаж;
  • Изберете мощността на уреда спрямо обема на помещението – моделите от среден и висок клас на Деймос Корект са за предпочитане, когато сте решили да използвате климатика, като основно средство за отопление. Тези артикули, предлагат ефективност в режим отопление А++ или А+++;
  • Определете предпочитаната от вас марка – консултантите на Деймос Корект, ще ви предложат богат избор от най-качествените марки като Daikin, Gree или Mitsubishi Heavy;
  • Функциите за комфорт и икономия – съвременните качествени климатици, разполагат с различни технологии за подобряване на комфорта – нивото на шум, пречистваща система на въздуха, самопочистване на филтрите или онлайн управление.

Спокойно може да твърдим, че предлаганите климатични системи в Деймос Корект са най-доброто, което бихте открили въобще.

климатик

Как трябва да се грижим за новия си климатик за да работи той добре и да сме спокойни

За да работи добре новата ви техника и да не ви създава никакви проблеми, трябва редовно да почиствате филтрите с вода и препарат. Това е добре да се случва веднъж на две седмици според техниците в Деймос Корект. Не пропускайте да наблюдавате и външното тяло, ако забележите нещо нередно се свържете със специалист веднага и изключете уреда. При положение, че сте се постарали да изберете най-доброто, трябва да се грижите добре за него – поне веднъж годишно правете профилактика, като извикате техниците, които са ви монтирали уреда. Тези основни стъпки са вашата гаранция, че климатика ви ще работи безпроблемно дълго време.

Не отлагайте дълго покупката на такъв тип климатична техника. Щом сте открили доказан и компетентен търговец – действайте веднага.