Защо да изберем подходящи соларни лампи за градината или терасата

соларна лампа

Красивите и модерни соларни лампи ще направят всяка градина или тераса много по-уютна и предразполагаща към дълги релаксиращи вечери. Те ще придадат стил и красота на дома ви, без да е необходимо да се виждат кабели около тях. Може да поставите подобни модели на алеята като ограничители, както и на откритата тераса, където да прекарвате спокойно времето си. В момента имате огромен избор от различни дизайни и варианти които може да поръчате удобно и бързо от онлайн магазин Atg.bg. Елегантното осветление може да се използва и край басейна както и за ограничаване на група от растения в двора.

Как да потърсите подходящ модел соларна лампа

В зависимост от мястото на което ще ги поставите те се различават като дизайн и функция. Соларните лампи за алеи могат да бъдат както самостоятелни така и цяла редица. Могат да се монтират също така на стената или под стряхата на къщата. Основното предимство което притежават е това, че не се нуждаят от кабели, тъй като се зареждат от слънцето. Когато избирате подобни устройства за градината търсете такива с по-голям обхват, които са малко по-мощни от стандартните за тераса. Предлагаме ви няколко кратки насоки когато избирате подходящи соларни лампи:

лампа
  • Интензитета на светлината – при соларните лампи той се измерва в лумени и може да варира спрямо вида и модела. Ако искате да осветите алеята изберете модел с по-нисък интензитет на светлината. По този начин ще избегнете блестенето. За по-широките зони като басейна например интензитета трябва да бъде възможно най-висок за да обхване по-голям периметър;
  • Обхват – той също зависи от  избрания вид соларна лампа. Бихте могли да осветите зона от няколко сантиметра до 10-15 метра. Видовете са много различни като може да разположите артикулите в двора на терасата или в гаража;
  • Монтаж – всички варианти се монтират много лесно. Те са удобна алтернатива на класическото осветление.

Внимателно прегледайте каталога с предложения на Atg.bg и преценете кои разновидности ще са най-подходящи за вашия дом.

Защо да поръчаме именно соларни лампи

Този вид технология е изключително достъпна и подходяща за осветяване на дворове, тераси и басейни. Потребителите които са се спрели на нещо подобно винаги са останали доволни от параметрите на продукта. Захранват се от слънчевата енергия и няма защо да се тревожите, че сметката ви за ток ще бъде завишена. Понеже липсват електропроводници и кабели монтажът става изключително прост и лесен. Включват се и се изключват в зависимост от светлината понеже имат технология за откриване на естествената светлина.