Как да изберем подходящо легло за детето

детско легло

Важно условие, за да расте детето в безопасна и добре обзаведена среда е да има подходящо легло. Съвременните мебели са специално разработени за различните възрастови групи което позволява на родителите лесно да открият правилните артикули. Най-голямо разнообразие ви очаква при онлайн търговците като https://www.venus.bg/детска-стая/детски-легла. Материалите които се използват са достатъчно качествени, за да сте сигурни, че купувате най-доброто за своето малко съкровище. В следващите редове ще се опитаме да ви помогнем с няколко практически съвета, за това как да изберете правилен модел.

Какво детско легло да предпочетем

Първото с което трябва да се съобразите при покупката на подобна мебел е възрастта на вашето дете. Естествено най-малките имат нужда от кошара която да бъде обезопасена, комфортна и с подходящите размери. По-големите дечица, които вече имат и собствена стая могат да бъдат настанени на малко по-голямо детско легло. Има интересни модели, които включват допълнителни шкафчета или повдигащ амортисьор, за да подреждате дрешки в основата на креватчето. Достатъчно практично, за да бъде помещението винаги изрядно организирано. Много от родителите на по-големите малчугани избират класическо единично детско легло, защото то може да бъде използвано по-дълги години. Днес Venus.bg ви препоръчва модел, който е много търсен от клиентите. Valensiya 90/200 с плътен гръб, чекмедже / дъб сонома:

легло
  • Модел „Valensiya“ е част от модулна система за обзавеждане;
  • „Valensiya“ има плътен гръб и едно чекмедже в основата;
  • Предлага се с рамка за поставяне на матрак с размери: 90/200 см.

Практично и красиво, това детско легло би се вписало във всеки един интериор. Може да бъде използвано дори от тийнейджъри, което го прави една перфектна инвестиция.

Как да съчетаем артикула с останалите мебели в стаята

Тази мебел трябва да бъде комбинирана по правилен начин с останалото обзавеждане. Помислете внимателно преди покупката, дали харесаният от вас модел, ще подхожда на другите неща. Ако изберете стандартно детско легло в дървесни тоналности лесно ще го напаснете към мебелите с които вече разполагате. В случай обаче, че искате нещо цветно и шарено трябва да внимавате много за да бъде интериорът достатъчно красив, а не кичозен.

Нормално е в стаята на малчуганите да има повече и различни цветове, но все пак не прекалявайте с това. Оформете приятна зона за сън и почивка където ще инсталирате съответната мебел. Тук детето не само спи, но и си играе, учи и затова е добре да разделите интериора на определени зони. Така много по-лесно ще направите обстановката приятна и функционална.