Скрин на крачета – елегантния начин да подчертаете красотата в интериора

скрин

В зависимост от начина, по който се застопоряват скриновете върху пода те се делят на два основни вида – директно поставени на пода или с помощта на крачета. За много домакини факта, че не може да се почисти под скрина е проблем, защото в крайна сметка се оказва, че наистина е ефективната поддръжка на дома се състои в това навсякъде праха да бъде почистена. Когато обаче скрина  е поставен директно на пода вие просто почиствате покрай него, но е и и под него.  Всъщност това е въпрос на индивидуална преценка, визия и интериорен облик отколкото да се превръща в чак такъв световен проблем почистването под самата мебел.

Защо скрин на крачета

Ако все пак държите на това да почиствате навсякъде около мебелите и то детайлно то е логично да заложите на такива на крачета, включително и скрина. Но не само това би било основателна причина да изберете скрин на крачета. Според интериорните дизайнери поставянето на мебели на крачета е един интересен начин да се опитате да направите помещението по-обемно.

скрин с крачета

Не е кратък списъка с предимства на ползването на мебели на крачета. Но ако трябва да бъдем максимално точни в преценката и причините за избор те биха изглеждали така:

  • По-елегантно изглеждат мебелите, които са поставени на крачета;
  • Създават повече обем и оптически увеличават пространството;
  • Почистването на помещенията е максимално лесно и безпрепятствено.

За много потребители ползването на крачета се приема като недостатък. Липса на стабилност например може да се окаже сериозен мотив за това да заложите на директно стоящ на пода скрин. Все пак самите мебели са достатъчно тежки, а като се има предвид и теглото на вещите, които прибирате в него то това вероятно ще наклони везните към онези модели без крачета.

Но всъщност скриновете, при които са използвани крачета са доста стабилни като решения, тъй като съобразно техния размер и потенциална товароносимост мебелистите използват такива крака, които са здрави и способни да удържат на всякакво тегло.