Забележителности, които да посетите по време на новогодишните празници в Дубай

Дубай

Зимните месеци в България не са особено приятни. Когато студа скове сигурно и на вас ви се иска да сте на по-топло и приятно местенце. Обикновено зимата свързваме с Коледните и новогодишните празници, но ако сте ентусиазирани от мисълта да прекарате една по-различна и нетрадиционна Коледа то днес имаме специално предложение за вас. Екзотичните дестинации винаги са се ползвали с огромен интерес от страна на туристите.  Нова година в дубай, Доминикана или друго място, където температурите почти не падат под 30 ° наистина се оказва невероятна идея. Така, че ако искате да се потопите в тайнството лукс, модернизъм и хилядолетна история то точно това са вариантите, които биха удовлетворили любопитството ви.

Нова година в Дубай – свят, изпълнен с приказни места

Самото посрещане на Нова година е ясно. Въпросът е в това как да оползотворите времето си и да съчетаете с повече приятни и струващи си да се видят места в тази екзотична страна. Дубай е град, който още от древността е известен със своите традиционни пазари. Не случайно днес мястото се приема като един от световноизвестните търговски центрове, които са разположените на бреговете на Персийския залив. Така, че освен да посрещнете на топло Нова година ще имате и невероятната възможност да се възползвате от шопинг терапията, която града ви предлага. За разлика от много Европейски популярни дестинации характерното за Дубай е това, че тук непрекъснато има големи намаления, които привличат вниманието на туристите.

Фонтан

Освен това ако изберете да посетите града за Новогодишните празници имайте предвид, че е препоръчително да посетите и следните атрактивни места:

  • Палмовите острови

Това са изкуствени острови, които са създадени във вътрешността на морето. Всеки от тях е неповторим и уникален. На територията на островите са изградени са построени както жилищни сгради така хотели и търговски центрове;

  • Емиратските кули

Небостъргачите в Дубай са в изобилие и ако искате да се докоснете до небесните висоти то ето, че имате тази уникална възможност да го направите по време на новогодишните празници;

  • Фонтан Дубай

Това е най-високия фонтан в света. Струите ми достигат до височина от 150 метра на фона на музиката, която се чува от него;

  • Ски Дубай

И ако все пак снега по време на зимните празници ви липсва то можете да се възползвате от най-голямата изкуствена ски писта.

Разбира се, има изключително атрактивни места, които при възможност можете да посетите, а посрещането на Нова година в Дубай може да се окаже наистина идеален повод за туризъм на екзотично място.