Какво споделят шофьорите за използването на всесезонни гуми

всесезонни гуми

Дискусиите, които се ширят в Интернет пространството относно видовете автомобилни гуми наистина са впечатляващи. В търсене на най-адекватното и разумно решение за автомобила водача винаги търси и други мнения и коментари, които да му помогнат да направи най-добрата инвестиция. И наред с темите за зимните и летни варианти попадаме на разгорещени спорове до колко са ефективни и правилни вида всесезонни гуми. Няма как и вие да не сте обсъждали с колеги – шофьори темата и сигурно ви е любопитно каква всъщност е истината за тези автомобилни гуми. Струват ли си и при какви обстоятелства.

Предимствата и недостатъците на всесезонните гуми

Няма как да не сте търсили информация именно касаеща предимствата и недостатъците на тези гуми. Факт е, че те се предлагат от производителите и са надлежно фиксирани с техните технически особености и характеристики. Някои шофьори ги предпочитат, а други ги отричат. Като всеки продукт, който има ангажимент към безопасността на шофирането е напълно редно да се фокусираме върху особеностите на тези гуми и по-детайлно да ги разгледаме като възможност.

Како поделят шофьорите за всесезонните гуми и техните предимства? Няма как да не ви е любопитно какво е мнението на хора, които са ползвали всесезонни гуми и излагат опита си от това. Споделеното за този тип автомобилно оборудване е свързано с:

Гуми
 • Предпочитани са заради това, че няма нужда да бъдат подменяни през определените сезони;
 • Пестят се разходи от услугата по смяна;
 • Няма нужда да се търси място за съхранение на сезонните гуми, които в момента не се използват;
 • Удобни са при използване в градски условия;
 • Плащате за един комплект гуми, а не за два – зимни и летни.

Както можете да се убедите въобще не са за подценяване предимствата на всесезонните гуми. Изключително надеждни и гарантиращи безопасност при шофиране при определени постоянни климатични условия. Приемлив вариант за са райони със сравнително мек климат и температури, които не пад под – 10 или не надвишават + 32 градуса.

Може би това са предимствата на всесезонните гуми. Нека надникнем и в онези форуми и социални групи, в които не са малко водачите, които изключват използването на всесезонни гуми. За тях това са:

 • Компромисни решения;
 • Необоснована инвестиция за планински райони, в които зимата се задържа по-дълго време, а летните горещини са непоносими;
 • Не са ефективни при екстремни условия и черни пътища, а лошо поддържана инфраструктура има не на малко места в страната;
 • Не са подходящи за ефективно натоварване и често пътуване на автомобила;
 • Шумни са, независимо от това дали се използват през зимата или лятото;
 • Състава на всесезонните гуми не винаги се оказва достатъчно устойчив във времето, което води до по-бързото им износване.

Разбираемо е да има както удовлетворени водачи от вида всесезонни гуми така и такива, които не са им фенове. Ежедневното използване на автомобила в типична градска среда би позволило да инвестирате в такива, тъй като наистина няма смисъл ако на ден изминавате 20 километра да влагате пари в два вида гуми. Но в случай, че шофирате доста и то при всякакви условия и натоварване е факт, че дори експерти съветват да използвате съответния вид сезонни гуми, с които ще си осигурите оптимално удобство и безопасност на пътя.

Да, безспорно всесезонните гуми са вариант, но в зависимост от типа и обстановката на шофиране е напълно естествено при едни водачи да бъдат положителна алтернатива, а за други компромис, който би им донесъл не малко негативи. Добре преценете ситуацията и начина си на шофиране, защото от това зависи в какви гуми е по-добре да инвестирате – такива за сезоните лято и зима или пък ще се фокусирате към всесезонни гуми.