Каква електрическа косачка да избера

Съвършеният дом не съществува само по филмите. И в реалността всеки един от нас може да се сдобие с такъв, стига да знае какви грижи да полага за имота си. Интериорът е много важен аспект от цялостното обособявате на апартамента или къщата, ако обитавате жилище от втория вид, в случая трябва да помислите и за озеленяването на двора, което ще се превърне в “лицето” на нашия дом. Редовното косене на трева и наличието на красиви лехи пред къщата ще Ви приканват да се прибирате вкъщи с огромно удоволствие, а в свободното си време, ще релаксирате пълноценно и в компанията на добре поддържания си заден двор. 

Каква електрическа косачка да избера

Преди да запретнете ръкави и да се заемете с работа по поддръжката на тревните площи, е задължително да се уверите, че разполагате с нужната техника и инструментариум. Наличието на една или повече електрически косачки е желателно, за да успеете да си свършите работата безпроблемно и изпълнявайки всяка една от задачите в списъка. Изберете електрическа косачка, която:

  • Притежава оптимален периметър на косене;
  • Устройва Ви по отношение на качеството и цената;
  • Има съвременен дизайн;
  • Осигурява лесен контрол и висока производителност;
  • Не изисква скъпа поддръжка. 

В магазин Коледжиков ще откриете разнообразни модели уреди за Вашата градина, също както и отлично обслужване, което ще Ви бъде полезно в случай, че срещнете затруднения, докато избирате.

Какви видове има

Нормално е да се позачудите и какъв точно вид електрическа косачка за райграс да изберете, тъй като пазарът днес е препълнен с какви ли не високотехнологични предложения. Те до известна степен ни объркват и правят изборът ни да бъде труден и дори невъзможен на моменти. В магазин Коледжиков има електрически косачки от следния вид:

  • Акумулаторни – работят без оператор, безшумни са и работят с пълна мощност;
  • Кабелни на ток – изискват Вашето участие и имат захранване с кабел.

И с двата вида ще успеете да постигнете страхотни резултати по отношение на буйната трева в двора, защото добрите характеристики като вата, напрежение, широчина на косене са налице, а и разнообразието от надеждни марки няма да Ви се изплъзне.

Как се използва

Боравенето с електрическа косачка е лесно, а Вие няма да полагате кой знае какви усилия, докато се борите с обраслата трева. Нужно е просто да включите машината и да стартирате косенето. Върху ръкохватката има специален бутон, който при натискате и задържане, активира и ножовете. В рамките на експлоатационния срок на уреда за обработка на тревна площи не се подменят филтри и свещи, което е още един голям плюс за електрическите косачки.