Една маса – много възможности

маса

Кухнята и трапезарията са две много свързани зони. В повечето случаи дори се получава така, че те са неразделна част една от друга. Кухня и трапезария в едно е обичайно наблюдаващо се в интериора на българина, което ни навежда и на мисълта защо често се говори за кухненски столове и маси кухня. Просто става въпрос за ползване на едно помещение с две основни роли – за готвене и консумиране на храната. Води ли това да известни проблеми и тревоги, с които клиентите се сблъскват или просто успяват да комбинират елементите така, че действително да им е удобно и приятно? Въпрос на гледна точка и големина на пространството, защото в крайна сметка наистина е важен баланса и хармонията, която ще бъде постигната.

Има ли значение каква ще бъде масата

Особеностите на кухненските мебели и тези в трапезарията е това, че трябва взаимно да са свързани. Става въпрос за следното – масата да се ползва не само за хранене, но и като помощна работна плоскост за приготвяне на салати, подготовка на останалите хранителни продукти преди да бъдат поставени във фурната или на котлона, месене на тесто и много други неща, които реално могат да се направят на плота на масата в кухнята.

Трапезна маса

Тази висока отговорност и натовареност на масата обаче идва да покаже, че се нуждаете от нещо по-ефективно, качествено и здраво. Кухненската маса трябва да бъде:

  • Стабилна т.е. да не се клати при използване  и натоварване;
  • Да е устойчива, с две думи да не се драска и да не поврежда лесно горната ѝ повърхност, която е най-използвана и експлоатирана;
  • Да е лесна за почистване. Да не се замазва и да се почиства с масовите битови препарати, които се ползват в дома.

Търсите универсална маса за вашата кухня, която да бъде както перфектна за хранене така за всякакви други домакински занимания, свързани с приготвяне и сервиране на храна.