Дървени играчки – детето заслужава най-доброто

Доналд за дърпане

Много добре знаем, че пластмасата не е безопасна и не е достатъчно издръжлива, като дървото. С умиление понякога се сещаме за детски дървени играчки предавани от поколение на поколение. Но все пак има нещо, което прави тези играчки толкова специални и различни от останалите. Естественият материал пази в себе си спомени и изгражда единство. Този вид играчки връщат родителите в собственото им детство и те също си припомнят дългите игри с приятели, когато са били малки.

Защо детските дървени играчки са толкова популярни напоследък

Въпреки, че са познати от стотици години този модел играчки напоследък претърпява възход, а той се дължи предимно на факта, че голяма част от хората искат отново да усетят връзката с природата и досега с натуралното. Освен, че дървесината е напълно екологичен материал, той притежава и здравина, която е подходяща за направата на най-различни артикули – включително и играчки. Нещо толкова твърдо трудно може да бъде счупено или повредено и се износва бавно за дълъг период от време. Детските дървени играчки естествено ще надживеят пластмасата и дори да бъдат изхвърлени някога, те ще се разградят и няма да замърсят по никакъв начин околната среда. В продуктите произведени от пластмаса се съдържат различни химически материали, които могат да бъдат опасни за децата и да им причинят алергия и астма. За разлика от тях обаче детските дървени играчки са напълно безопасни за здравето на малчуганите. При положение, че искаме детето да порасне здраво, креативно и щастливо, купувайки образователна дървена играчка, ще направим най-добрия избор за неговото развитие. Щом малките им ръчички се докоснат до отделните елементи на дървения конструктор – те по-приятно ще усетят желание да строят и проявяват своята фантазия.

Доналд за дърпане

Днес представяме на вашето внимание, трите най-харесвани детски дървени играчки:

  1. Малко ремарке за дърпане с дървени блокчета, Tooky Toy – играчката помага на детето с баланса и координацията. Блокчетата с различна форма и цветове и могат да бъдат подреждани, както в ремаркето така и самостоятелно;
  2. Дървен пъзел с дръжки цифрите, Tooky toy – моделът се състои от 10 дървени цифри и основните математически символи. Децата научават цифрите посредством игра;
  3. Комплект автомобили с пътни знаци, Tooky toy – чудесен вариант за ролеви игри и тренировка на фината моторика.

Със сигурност детските дървени играчки са по-добри и за емоционалното развитие на децата, тъй като не ги стресират издавайки различни високи и пискливи звуци, които са характерни за така модерните технологични еквиваленти. Не се колебайте и изберете най-доброто!