Кои са основните трикове, които автокъщите прилагат за да привличат клиенти за внос на автомобили?

автомобили-внос

Като се има предвид, че и в търговията с внос на автомобили у нас има огромна конкуренция то не са малко автосалоните, които прилагат редица схеми и трикове, с които да провокират вниманието на потенциалните купувачи. Най-ниската цена не  е достатъчен мотив за да купите кола от една автокъща, тъй като това пък може да има обратен ефект. Клиента би предположил, че има някакъв технически проблем с автомобила и поради това той се предлага на значително по-ниска цена в сравнение с останалите търговци в сектора. Ето защо изявените автокъщи за автомобиливнос, които могат да си позволят по-гъвкави условия разчитат на други алтернативни методи за да привлекат клиентела.

  1. Автомобил на изплащане. Въпреки, че колите внос са значително по-евтини то не са малко автокъщите, които предлагат кредити без оскъпяване при продажба на автомобили. Това се оказва една благоприятна възможност за купувачите, които поради липса на повече пари са принудени да направят компромис и да купят по-евтина кола. Но с опцията „кола с безлихвен кредит“ им се отваря една много добра алтернатива и те могат да вземат по-скъп и с повече екстри автомобил от автокъщата като ще изплащат на вноски, съобразно погасителния план.
  2. Следващ привличащ клиенти трик е разиграването на томболи. Много от търговците въвеждат подобни игри в социалните мрежи като по този начин рекламират своята дейност и популяризират името си. освен типичните парични награди ако например харесате и споделите фейсбук страницата на автосалона, дори има и такива игри, които предоставят като награда и лек автомобил. Това е много атрактивна оферта и имайте предвид, че с подобни игри наистина се достига до по-многобройна аудитория и се привличат потенциални купувачи на коли нов внос.
  3. На трето място са възможност да получите като подарък застраховка „Гражданска отговорност“ и/или „Автокаско“. Като имаме предвид високите цени на тези застрахователни премии то наистина си струва ако купите кола на стойност 7-8 хиляди лева да се възползвате и от опцията тя за бъде с едногодишни платени застрахователни такси.
  4. Не на последно място автокъщите предлагат и гаранция за закупения автомобил, който включва основни компоненти и гарантиран сервиз, който безплатно да отстрани повредите, ако евентуално те настъпят.

Покупката на употребявана кола от автокъща е рисково и всеки бонус бихме отчели като добре дошъл. Наистина конкуренцията между търговците е достатъчно висока и ако търсите наистина едно изгодно решение, то можете да търсите автокъщи, които предлагат допълнителни бонуси като описаните по-горе в публикацията.