Как да съхраните архивираните документи максимално дълго във времето

шкаф за документи

Сигурно и вашата фирма има помещение, в което в кашони са прибрани стари документи и архиви. В Закона за счетоводството например има изискване архивите на важните документи да се пазят 20-30 години, а при по-незначителните книжа срока за съхраняване е миниум 10 години. Сами разбирате, че наистина е невъзможно да се осигури толкова голямо пространство, в което да имате възможност да приберете натрупаните в кашони папки и документи. А да не говорим, че при една данъчна проверка се налага да се ровите в праха в складовите помещения за да откриете това, което търсите из купчините натрупани един върху друг кашони. Търсите по-практично решение? Е, вече го открихте, защото в каталога на Венус тук https://www.venus.bg/офис/метални-шкафове разполагате с оптимален вариант да организирате документи, архиви и всякакъв вид книжа.

Кое прави металните шкафове препоръчителни

Акцентирахме върху това, ме периода, през който е важно да съхраните целостта на документите никак не е кратък. С годините поставените в кашони папки губят част от своите данни. А това безспорно може да бъде проблем. Загубата на цвят на мастилото например се дължи на неправилното съхранение, влагата в помещението и появата на плесен от натрупания прах. Ето ви сериозен мотив да помислите за металните шкафове от Венус, тъй като тук не просто успявате да съхраните документите отговорно, но и ще избегнете редица обстоятелства, които биха настъпили в складовите помещения като:

метални шкафове
  • Протичане на покрив и унищожаване на важни документи;
  • Кашоните са лесно запалими, което ги прави изключително неподходящи за съхраняване на важни книжа;
  • От праха и неправилното осветление мастилото по ръчно написаните документи и тези, напечатани на печатарска машина избледняват и така се губи важната информация, която те съдържат.

Няма как да оставите нещата така, защото с металните шкафове от Венус си осигурявате гарантирана защита на важни документи и книжа за години наред.