Колко висок да бъде бар стола

бяр стол с амортисьор

Една от главните специфики на бар столовете е това, че са с по-голяма височина от останалите модели – офисни, трапезни, детски и т.нат. Идеята да се ползва на конкретно място такъв бар стол би могла да бъде провокирана от това, че действително имаме нужда от стол, който да предостави повече удобство предвид височината на плота, около който ще бъде поставен. Местоположението на бар столовете всъщност може да бъде навсякъде където пожелаете да внесе повече естетика, приятен облик и неповторима визия на пространството. Но наистина е определящо при избор да се съобразите с фиксираната или регулируемата за бар столове височина.

Защо височината на бар столовете е от значение

Споменахме, че това не са типичните столове, които обикновено използваме на работа или у дома. Тяхната роля е по-скоро помощна, но не и главна. Въпреки това значимостта на избора на технически параметри, които да гарантират ефективност при употреба имат ключово значение. И разбира се, сред тях е височината на бар стола, която можем да определим по следния начин:

бар стол
  • Статична, фиксирана височина

Това са столове, чиито основи са високи крачета с височина 70-77 сантиметра. Те не могат да се регулират и когато се купуват такива фиксирани варианти е желателно да се съобразите с това къде ще ги ползвате и хора с какви физически данни биха могли да ползват самата мебел;

  • С регулируема височина

Това са бар столове, към които има по-голям интерес. Изключително практични и с опция да бъдат ползвани както като нисък стандартен стол така и на избраната височина. Характерно за тези модели е това, че клиента или ползвателя сам избира удобната за него височина и я настройва спрямо своето телосложение.

Бар столовете са по-високи и когато избирате такава мебел за дома, офиса, ресторанта е препоръчително да се съобразите т техническите параметри на помещението, обичайните лица, които ще ползват стола както и натоварването, на което ще бъде подложена тази мебел. това би определило на просто височината, а самия вариант – статичен или с регулируема опция.