Шапки за комини – форми, материали, тенденции

Шапка

Модата е навсякъде около нас. Тя диктува не само начина, по който изглеждаме, а се е превърнала в средство, което влияе на почти всички предмети и всякакви неща, които използваме в ежедневието си. Какво си представяте, когато споменем „шапка за комин“? това е реален аксесоар, който е част от отоплителната инсталация и има своя принос за това процеса да протича правилно. Причината за това да акцентираме върху тези елементи са не ниските и достъпни цени шапки за комини, а в това, че тези детайли се отличават с особената си работа, особености и характеристики, когато настъпи процеса на отопляване на един имот. Подценяването на наличието на такива и избирането на онези, които да са подходящи пък ще се окаже изключително неприятно и затрудняващо работата на отоплителния уред.

Не цената, а материала и вида на шапката са важни при подбор

Разбира се, че ова са атрибути, които са важни за протичане на процеси, които касаят използването на уреди, които освобождават дим, миризма и газове. Ако използвате за отоплението на дома си климатик то очевидно нямате нужда от такива продукти. Но при камини, печки или котли на твърдо гориво, био маса или газ и нафта е логично да бъдат използвани димоотводни инсталации, чиито завършек е точно шапката за комин.

Акцента е не тяхната цена, а това какви са техническите качества и параметри на изделията, тъй като действително на тях се опираме за да постигнем особено приоритетни и функционални възможности на самите уреди. Аксесоарите имат способността да подобрят процеса, а точно в това се крие ролята им като съществен елемент, на който да разчитаме за рентабилно и ефективно отопление.

Шапка за комин въртяща

Ето защо основните детайли на продуктите имат отношение към това да бъдат избрани онези от тях, които са оптимално качествени и надеждни:

  • Материал

Не подценявайте суровината, от която е произведена шапката, защото от това реално зависи какво време ще можете да разчитате на аксесоара. Да е антикорозивно покритие, да е устойчив на киселинност и други агресивни процеси. Сред водещите материали, които се прилагат за изработка са инокс, неръждаема стомана, поцинкована ламарина и други;

  • Форма и размер

Поради това, че комините се отличават по своите особености на пазара се предлагат разнообразни варианти, които лесно да се приспособят спрямо архитектурата на имота. Точно в това е причината днес да можете да разчитате на такива шапки, които перфектно да се адаптират към данните на димоотводната система;

  • Технологии

На пръв поглед съвсем елементарен инструмент, който подобрява отоплителния процес, но модернизиран и осигуряващ повече ефективност при процеса на изгаряне на горивото. Въртящи се, статични, с функция анти искра – ето, че има смисъл от това не цената, а допълнителните особености да бъдат приоритет при покупка на такъв вид димоотводен аксесоар.

Скъпи или евтини

Когато се говори за цената на шапките за комини то няма как да не подчертаем, че става въпрос за символична стойност. И тъй като за много клиенти офертата е от голямо значение то ето, че има защо днес да отправим поглед към това каква ще бъде сумата, която ще заплатим.

В търговската мрежа се предлагат както скъпи така и евтини аксесоари за комин. Дали ще изберете една или друга реално зависи от редица фактори:

  • Вид на горивото, с което работи уреда;
  • Етажност на сградата;
  • Вид на населеното място и дали има птици, които гнездят по покривите;
  • Големина на комина;
  • Форма на димоотвода и други.

Всичко това би определило до каква степен изискванията ви към аксесоара са високи. А когато се държи на конкретни размери, форма и качества то това със сигурност ще се отрази и на цената. И въпреки това рядко офертите надвишават стотина лева, което всъщност нарежда елементите сред евтините шапки за комини, необходими за работата на отоплителната инсталация.