Радиатори от алуминий – кое ги прави толкова ефективни

Алуминиев радиатор

Не бихте допуснали компромиси си с избирането на нови радиатори за парно отопление, нали! Точно затова днес сме решили да ви запознаем с тенденциите, които се предлагат от онлайн магазин balkanenergy.bg. Всеки клиент, който е преминал през етапа за покупка на нови тела задължително се е запознал с особеностите на видовете радиатори и спецификата на материала, от който са произведени. А стандартите сочат, че най-ползване на пазара са два типа радиатори – алуминиеви и от стомана като първите са предпочитани заради иновативния си дизайн. Ще ви срещнем с по-добрите продукти, които дори имате възможността да си купите онлайн, защото в категорията алуминиви радиатори – balkanenergy.bg представя оптималните и качествени модели от утвърдени производители.

Какво представляват алуминиевите радиатори

Това са тела, които се състоят от различен брой глидери. Изработват се от алуминий като в повечето слумаи размерите на глидерите се правят по стандартно заложена дълбочина и ширина. Самите алуминиеви радиатори са сравнително млад продукт, който си появява на пазара в края на миналия век. Въпреки това се оказва доста интерес и заради високите топлоотдаващи свойство все повече домакинства и бизнес сгради, които се отопляват на парно предпочитат комфорта, който носят алуминиевите радиатори.

Всеки специалист от отоплителния сектор ще ви изтъкне поне десетина предимства на алуминивите радиатори пред тези от стомана. За да не допуснете грешки и да не инвестирате погрешно парите си то ето, че следва да ви запознаем с основните преимущества на алуминиевите тела пред тези от стомана:

 • Радиаторите от алуминий не корозират,  защото метала от който се изработват е неподатлив на такъв процес за разлика от други алтернативи, които се предлагат на пазара;
 • Много по-висок е коефициента на топлоотдаване, което се отчита като огромен плюс. Радиаторите от алуминий затоплят помещенията за много по-кратък интервал от време в сравнение с всеки друг;
 • Имат много дълъг експлоатационен живот предвид липсата на корозивни процеси и поява на пукнатини от слабите стени;
 •  Глидерите са изключително модерно изглеждащи и определено са една много добра перспектива за елегантен и стилен интериор. Алуминиви радиатори могат да се изработват по размер и форма, поръчани от клиента;
 • Гарантират ниски експлоатационни разходи.

Нямаме намерение да ви обременяваме с дълъг списък от предимства с които  можете да си изясните привилегията да ползвате такива радиатори. В каталога на balkanenergy.bg можете да се запознаете с едни от най-добрите решения, с които напълно да осигурите на имота си качествено отопление, естетичност, ефективност и икономии.

Качества, в които си струва да инвестирате

Със сигурност това, което е важно да отбележим е, че изброените по-горе качества са явна причина да се инвестира в продукти, които могат да осигурят адекватност, комфорт и уют. Предимствата на алуминивите радиатори е в това, че са приложими за:

радиатори
 • Нискоетажни жилищни сгради;
 • Високоетажни жилищни сгради;
 • За административни сгради;
 • Ресторанти;
 • Хотели;
 • Училища, детски градини и други;

А това е показателно, че не са за подценяване качествата на тези продукти, тъй като съобразно естеството им на работа няма как да не се реализират търсените икономии.

Материала е причината за създаването на такива революционни продукти, които са неповторими като качествени показатели. Когато радиаторите са добри то е напълно естествено генерираната топлина също да е много приятна и достигаща до желаната температура. А радиаторите от алуминий, които можете да закупите от – balkanenergy.bg безспорно ще решат проблемите ви през зимните месеци. Ако предстои изграждане на нова инсталация или подмяна на старите тела то имайте предвид, че смисъла от правилната инвестиция наистина  е огромна. Сега е момента да се възползвате от намаленията на алуминиви радиатори, тъй като си струва да инвестирате парите и разумно и отговорно.