Видове пълнежи при еднолицевите матраци

матрак

Това, че са с едно лице не ги нарежда при продукти, които не могат да ни предложат удобство и оптимален комфорт. В раздела на магазин арена Еднолицеви матраци ви очаква богат избор от продукти, с които можете да си осигурите не само уют и пълноценна почивка, а те да са съобразени изцяло с вашите претенции и предпочитания, отнасящи се до мекота, аромат, екстри. По нищо друго освен вградената рамка не се отличават еднолицевите матраци от двулицевите, тъй като що се отнася до подбора на пълнеж тук ще се изненадате какъв огромен избор от решение е представен.

Какъв пълнеж да изберете

Тенденциите при еднолицевите матраци по отношение на пълнежите са толкова колкото и при двулицевите. Факт е, че тук рамката до някъде ограничава използването на двете страни, но това по никакъв повод не би следвало да ви тревожи спрямо удобството и комфорта, който ще изпитате.

Сред най- предпочитаните пълнежи, които изпълняват перфектно своите задължения за да предложат на потребителя свръх удобство и комфорт са:

  • С мемори пяна. Материала е добре познат като суровина за изработка на спални продукти. За да бъде матрака ви удобен и комфортен производителите използват мемори пяна с по-висока плътност, която да гарантира дълъг живот на продукта;
  • С покет пружини. Още един тип пълнеж, който е доста подходящ за еднолицевите модели. Покет пружините следват всяко ваше движение и наистина имат силата да се погрижат за комфорта ви по време на сън и почивка. Увити в самостоятелни джобчета те не скърцат и не издават неприятен шум;
  • Латексови. Може би това са едни от най-изгодните варианти. Предимството на материала е в това, че предотвратява образуването на акари поради синтетичния си състав. Ако искате хигиеничен еднолицев матрак то това е идеалното решение;
  • Хибридни. Те съчетават няколко вида пълнежи като така успяват да допринесат за стабилността, удобството и грижата за тялото.

Вида на пълнежа е важен и за това с каква твърдост ще бъде матрака, така че бъдете внимателни при подбора му.

Ергономични и ортопедични

Еднолицев матрак

Това класифициране е валидно и за модела еднолицев матрак. От Арена за улеснение на своите клиенти в раздела с предложения разграничават продуктите по тяхната твърдост. Както знаете ортопедичните са по-твърди и са предназначени за хора, които имат нужда от повече стабилност за гърба и кръста. Ергономичните пък се отличават със своята мекота и следване на всяка една извивка на тялото.

Кой вариант ще избере зависи от:

  • Здравословното ви състояние;
  • Възраст;
  • Физически данни – височина, тегло.

Доверете се на търговец, който знае от какво се нуждаят клиентите и представя богат асортимент от спални продукти за здравословна и пълноценна почивка.