Праблеми с щранговете – решението от ViK Help

ремонт

В сферата на водопроводните услуги има такива, при които е важна професионалната намеса. Спецификата им се дължи на това, че водопроводчиците познават много детайлно системата и са наясно с ефективното функциониране на водопровода, п който тече чистата питейна вода за битови нужди. Сред ремонтите, които се включват в този сегмент от аварии са подмяната на щранговете. Едва ли ще се изненадате от факта, че в София това е една от търсените услуги. Екипите, които професионално са ангажирани с извършването им също са доста предвид параметрите на района, който се обслужва. Но не това е темата на днешната статия. Целта ни  е да представим фирма, на която безусловно можете да се доверите и да сте спокойни, че водопровода и тръбите, по които тече водата ще бъдат в състояние, което да доставя качествена питейна вода.

Защо се сменят щранговете

За новите жилищни кооперации подмяна на щранговете не е необходима, но пък старите жилищни блокове, при които системата е доста амортизирана и с дефекти колкото по-бързо се заемете с организирането на ремонт толкова по-добре. Представяме vikhelp.com София като един от отговорните и доказани екипи, доста добре запознати с ремонтните работи, които са необходими за качествен ремонт на щранговете в жилищните и нежилищните сгради. Навременната смяна на щрангове се налага в следните ситуации:

 • Некачествена вода, която може да предизвика стомашно-чревни проблеми на домакинствата от сградата;
 • Възникване на аварии и течове, които нарушават комфорта и уюта както в общите части на сградата така и в апартаментите на отделните домакинства;
 • Недостатъчно налягане, което е предпоставка по горните етажи да не достига вода.

От vikhelp съветват да не се подценяват подобни симптоматики, защото това ще рефлектира върху използването и прилагането на водата за елементарни битови условия. Намесата на професионален екип, който да извърши ремонт и то в рамките на качеството и гаранциите са от решаващо значение за водопроводната система и нейното правилно функциониране.

Ремонти и неволи

смяна на щранг

Подмяната на щранговете е от сериозните ремонти. Няма да ви заблуждаваме, че това е лесна работа, която в рамките на няколко часа ще бъде извършена. Всъщност смяната на щранговете се извършва по изготвена схема и от vikhelp.com София следват основни насоки и стъпки за провеждането на ефективни ремонтни действия с гарантирано качествен завършек:

 • Оглед;
 • Опис на състоянието на хоризонталните и вертикалните щрангове по инсталацията;
 • График за провеждане на ремонтни мероприятия-поетапен или цялостен;
 • Спиране на водата на етажите, по които ще се сменят щранговете;
 • Демонтиране на корозирали, с налепи, варовик, пукнатини и други дефекти щрангове;
 • Почистване на системата и годните за експлоатация детайли;
 • Монтиране на нови щрангове, съобразени с новите стандарти за качество на материалите и суровините, ползвани при изграждането на водопроводната мрежа;
 • Укрепване на новите щрангове;
 • Поставяне на изолация на места, на които има опасност от замръзване или прегряване на тръбите;
 • Извършване на тестове за евентуални течове или друг тип нередности;
 • Издаване на обекта с нужните документи и гаранции.

От vikhelp София са безкомпромисни относно етапите, които се спазват за провеждане на подмяната на щранговете в жилищни и нежилищни сгради. още веднъж алармираме за това, че ремонтите, които са наложащи не бива да се пренебрегват и отлагат, защото щетите, които биха предизвикали никак не са малки.

Проявете отговорност, особено онези от вас, които живеят в най-старите блокове в София. Наемете водопроводчици с опит, умения и компетентности, които да гарантират ремонт, отговарящ на изискванията за ефективно и коректно функциониране на водопроводните инсталации. За да не губите време и да не попаднете на хора, които не отговарят на изложените по-горе критерии акцентирахме не случайно на това, че ВиК Хелп София е една от водещите фирми в столицата, професионално ангажирана и способна да извърши ремонти от този специфичен сегмент.