Тенденциозно ли е намаляването на размера при холните секции

секция

Това, което забелязват последователите на форумите и групите за интериор е, че секциите през последните години навлизат в едно съвсем различно амплоа от това, което сме свикнали да виждаме. Тежките шкафове, опасващи стените вече са доста по-миниатюрни. Да си избереш днес секция в адаптивни размери е много по-лесно от това да откриеш ретро вариант, който да ангажира с присъствието си целия хол. Точно такива са съвременните секции – семпли, елегантни, модерни и дискретни.

Защо са в мини размери

Трансформацията, която се наложи в производствения цикъл на секциите си има закономерна причина. Като един от присъщите за хола детайли секциите няма как да бъдат пренебрегнати, защото тяхната роля е да създадат една практична завършеност и идилия в интериорно отношение. Особеното при новите секции е това, че техния дизайн и размери са провокирани от това да бъдат удивително приспособяващи се към спецификата на пространството. А предвид това, че днес хола не е просто хол, а компилация от няколко зони то ето ви главната причина секциите да виждаме във все по-мини пропорции.

секция

А в това няма нищо лошо. Като се замислите наистина няма как човек да използва трапезна, кухненска и зона за отдих ако секцията е заела 1/3 от общата площ на стаята. За да има синхрон и практична организация във всекидневната то действително нуждата от подходящ размер детайли е повече от водеща. Секциите няма как да бъдат пренебрегнати и елиминирани от интериора, но пък затова габаритите им значително се промениха в прилични и съразмерни. Доста гъвкави модели откриваме на пазара:

  • Мини ТВ шкафове от типа ниска мебел;
  • Модели, наподобяващи скринове с витрини;
  • Модулни секции;
  • Готови стандартни секции;
  • Модели по поръчка и други.

За да намерите вашата внедряваща се с абсолютна прецизност нова мебел за хол можете да се запознаете с атракциите и дебютиращите мини секции в каталога на Венус.