Какви рискове крият непочистените отводнителни шахти

шахта

Канал Техник е една от фирмите, които разполагат с дългогодишен опит в сферата на канализационните услуги. Въпреки, че това е мръсна работа, с която не всеки иска да се захване то е напълно ясно, че без прилагането на дейности по почистване на канализация, сифони, тоалетни, отводняване, почистване на септични ями и други нещата могат да излязат извън контрол. Всъщност е доста дълъг списъка с услуги, за които можете да наемете експертите от Канал Техник, но днес ще ви запознаем с една, която е необходимо за да се предпазите от сериозно наводнение на вашия имот.

Отпушване на шахта – защо се налага

Навсякъде в града има шахти. Те са по улиците, а в някои райони дори има такива в дворните места на жителите на съответния район. Шахтите са необходимост, тъй като с тяхна помощ водата от дъждове, топене на снегове, измиване на улици, повишаване нивото на подпочвени води и т.нат. се отвежда в общата канализационна тръба на населеното място. Въпреки, че повечето шахти имат капаци с отвори то е много важно да отбележим, че наистина попадането на твърди предмети, кал, листа, пясък и клони би причинило сериозно запушване. От запушването следва невъзможност водата да се оттича и ето ви сериозна предпоставка за това двора да се наводни, водата да проникне в ниските етажи на сградата  ида причини не малко материални щети.

отпушване на шахта

Какво да направите в такива случаи за да предотвратите такива неприятни инциденти? Решението ви очаква на https://kanaltehnik.com/отпушване-на-шахти/. Процедурата има за цел да се извърши почистването на шахтата преди да настъпи дъждовния сезон. Канал Техник предоставя на своите клиенти възможност за:

  • Профилактика на шахти;
  • Почистване на шахти, потенциално застрашени от запушване поради близост до дървета, храсти и наклони;
  • Почистване на вече запушени шахти, при които има отстранени капаци;
  • Отводняване на шахти и почистването на натрупани в тях листа, кал, пясък, клони и други твърди отпадъци.

Несъмнено този процес и вид услуга не бива да бъде подценяване. С оглед на това да не почисти пътя на водата и да се предостави възможност за бързото поемане от шахтата е решаващо всякакви препятствия да бъдат отстранени.

Професионалната намеса намалява риска от наводнения

Есенния период е потенциално рисков заради множеството валежи, които могат да причинят сериозни затруднения по пътната инфраструктура. Новините, които ни представят медиите за терени, които са непроходими и има заседнали пътни превозни средства, за бедстващи домакинства, чиито домове са наводнени от проливните дъждове и преливащите реки, са сред потенциалните рискове, от които не сме застраховани. Но пък възможността да сведем до минимум такива неприятни инциденти идва именно от факта, че с почистването на шахтите се подпомага бързото отводняване и така няма да се налага да изпадаме в положение, изискващо разходи, щети и други неприятности и главоболя.

Канал Техник съветва своите клиенти, при които потенциален риск от преливане на шахти порази тяхното запушване да се прояви отговорност и да се предприемат действия за тяхното почистване. Днес има множество варианти за това да се използват професионални екипи, които са оборудвани с нужната техника и апаратура, разполагат с обучени кадри и изпълняват съвестно поетия ангажимент.  Процеса е сложен и изисква съответната квалификация, тъй като шахтите са дълбоки, а съдържанието им може да бъде от различен характер:

  • Разлагащи се животни;
  • Листа;
  • Твърди предмети;
  • Камъни;
  • Пясък;
  • Кал и т.нат.

Почистването на шахтите в двора или извън него е важно да се извърши от опитни специалисти. Качеството на услугата ще ви гарантира, че при следващия по-сериозен дъжд няма да бъдат наводнени мазето, гаража и двора, част от жилищната постройка. Неприятностите, които могат да създадат непочистените шахти са доста големи, така че проявете нужната отговорност и потърсете още сега екипа на Канал Техник.