Какви основни грешки допускаме при покупка на матрак?

Двулицев матрак

Винаги има риск от това да допуснем гаф при покупката на даден артикул. Обикновено разбираме за това впоследствие и се чудим как да се справим с недоразумението. И ако едни грешки са поносими то други могат да се окажат особено неприятни за спалния ни комфорт. Днес консултантите от Мебели АРЕНА ще ни разкажат кои са трите основните грешки, които техните клиенти опускат при покупка на нов матрак.

Избиране на най-евтината възможност

Няма как да не осъзнаем, че избирането на евтин матрак само по себе си е компромисно. Не се обръща внимание на качествата на продукта, а на това дали можем да си го позволим. Експертите съветват да не се отказвате от идеята за покупка на ниска цена, но това да бъде разумно и наистина отговорно решение, при което сте опознали съответните качества на продукта.

А изгодни и същевременно с това качествени матраци има в търговската мрежа. Такива са например:

  • Разпродажби;
  • Разчистване на миналогодишни модели висок клас матраци;
  • Навлизане на нов модел, за който производителя предлага много добра оферта.

Въпрос на правилен подход е да се възползвате от такива идеи, които са с гарантирано качество и стойността на артикулите наистина е приемлива.

Избиране на прекалено нисък матрак, неподходящ за спане на двама души

Принципите на инвестиране в матрак от типа двоен е да се заложи не само на достатъчна широчина, която да е подходяща за употреба от двамата партньори, а също да се фокусирате и върху височината. Когато матрака не е достатъчно висок то това води до неговото слягане и в даден момент ще имате усещането, че сте легнали директно на рамката и нямате мек елемент, който да ви носи удобство и удовлетворение.

Съвета на консултантите от Мебели АРЕНА е според общото тегло на партньорите да бъде избиран такъв, който да бъде не по-малко от 22-24 см. висок. Това би ви гарантирало много повече стабилност и усещане за комфорт.

Неяснота по отношение избора на твърдост

 матрак

Три вида твърдост се предлага при тези спални пособия:

  • Средна твърдост;
  • Висока, характерна за ортопедичните модели;
  • Меки, които са известни още като ергономични.

Винаги използвайте метода, който би ви гарантирал, че тялото ви ще получи най-доброто отношение, стабилност, опора и грижа. За потребителите с хронични болки в гърба и крайниците е желателно спането върху тип ортопедичен. За почитателите на мекотата са идеални ергономичните, а тези от вас, които нямат претенции могат да заложат на универсалните със средна твърдост продукти.