Как ефективно да се грижите за кожата на лицето?

козметика

Кожата на лицето е изключително деликатна и изложена на всякакви замърсявания, климатични условия и емоции. А това се отразява на нейната дерматология. Необходимостта от ежедневна грижа е повече от ясна, но въпросът е как да подходите и какви продукти да приложите за да бъде освежено, тонизирано и добре изглеждащо лицето ви. Според възрастта специалисти съветват да се използват такива решения, които биха допринесли за подмладяването и регенерирането на клетките. Дори при хора около двайсетте се препоръчва дерматологична козметика, която да защитава, хидратира и подхранва външни слой, който е изложен на вятър, ултравиолетово лъчение и всякакви замърсявания. Тук https://aptekifenix.bg/kozmetika-grizha-za-litseto можете да разгледате набора от възможности, в които да инвестирате за отлично самочувствие.

Кои грижи се определят като правилни?

Има различни начини да се грижите за своята младост. Много дерматолози съветват своите пациенти да обръщат сериозно внимание на:

 • Продължителността на съня;
 • Здравословното хранене;
 • Пиенето на достатъчно вода;
 • Разходки на открито;
 • Намаляване на стреса и напрежението.

Това е важно, тъй като всеки от изброените фактори оказва сериозно въздействие върху кожата на лицето. Независимо от възрастовата група на пациентите се оказва, че дори дами на 25 години страдат от суха, раздразнена, посивяла и с дълбоки бръчки кожа.

Съществуват редица козметични средства, които също оказват въздействие върху тонизирането и подмладяването на лицето. Ако искате да сте със сияен тен, да се радвате на гладка и чиста кожа то е необходимо да внимавате с какво я третирате. Опциите не са малко, но в случай, че страдате от раздразнена и чувствително, склонна към омазняване и поява на пъпки имате основание преди да приложите даден продукт да се консултирате с дерматолог.

Първа стъпка – почистване

почистване на лицето

Това, което забравят мнозина е именно почистването на лицето. Имайте предвид, че невидимата мръсотия, която се натрупва като повърхностен слой оказва сериозно значение за ускоряване на процесите на остаряване. Когато използвате правилната козметика за дълбоко и деликатно почистване на лицето ще можете да разчитате на свежест, равен тен, отстраняване на нечистотии, които предизвикват появата на пъпки и дерматологични обриви.

В списъка на медицинските продукти, които можете да използвате като решение за осигуряване на чиста кожа на лицето са:

 • Пяна за измиване;
 • Измиващ гел;
 • Неутрален сапун;
 • Мицеларна вода и други.

Освен самите продукти, които имат за цел да премахната замърсяването е препоръчително да използвате мека гъба, четка или медицински тампони, които нежно да подпомогнат процеса на отстраняването на нечистотиите. Когато кожата е идеално чиста то всеки друг продукт за тонизиране, хидратиране и подхранване би бил оптимално ефективно действащ.

Стъпка втора – подхранване и хидратация

Хидратирането и подхранването на лицето имат съществено значение за намаляването на процесите на стареене. тъй като кожата е изложена на топлина, вятър, студ, ултравиолетово лъчение и всякакви патогени, които витаят из въздуха е необходимо да бъдат приложени такива продукти, които са в състояние да осигурят естествена бариера срещу несъвършенствата.

За да е подхранена кожата се нуждае от благоприятни вещества, които подпомагат естествената хидратация на клетките. А когато са хидратирани те придава плътност и няма увисване, бръчки или други несъвършенства, които се появяват с времето.

Изключително благоприятно влияние върху подобряване еластичността, изравняването на тена и хидратирането на лицето оказват:

 • Натурални масла – лавандула, бадемово масло, кокосово масло, екстракт от краставица и други;
 • Тоник, обогатен с набор от витамини и минерали;
 • Маски с хиалуронова киселина, допринасяща за оптималната хидратация на деликатните зони по лицето;
 • Регенериращ серум против бръчки и увисване на кожата;
 • Подхранващ нощен или дневен крем както и много други.

Съветваме ви да използвате само качествена медицинска козметика. Така си спестявате от риска за възникване на алергии и нежелани странични ефекти. В аптеки Феникс можете да откриете водещи медицински брандове, представящи най-добрите решения за младост и ежедневна грижа за кожата на лицето.