Как да изградим качествен и стабилен гараж с подходяща хидроизолация?

хидроизолация на гараж

При строежа на съвременните сгради изключително много се държи на използването на водонепропускливи материали. Задължително е да помислите за подходяща хидроизолация на гараж, защото от правилно използваната настилка ще зависи след това и експлоатацията му. Тя може да се състои от един или повече своя в зависимост от това, какъв е проблемът с подпочвените води и колко е стабилна самата основна плоча. Специалистите от Нова Билд препоръчват, ако тя е ронлива, да направите още една замазка по-прецизна и идеално гладка, върху която да поставите съответните хидроизолационни материали.

Важно ли е основите на гаража да имат хидроизолация?

Много често в основите на сградите се изграждат и подземни гаражи. Те трябва да бъдат защитени перфектно от влагата, тъй като в противен случай, има опасност при по-силен дъжд да се получи сериозно наводнение, което да компрометира цялата постройка, а също така да повреди и колата ви. Качествената хидроизолация ще ви предпази от различни видове влага, свързана с подземни води, дъждовни или друго. Ако не решите радикално този въпрос още от началото, е възможно да се появи плесен и мухъл, а те ще развалят не само външния вид на помещението, но и ще подействат неблагоприятно на здравословното ви състояние.

Щом сте сигурни, че основите са добре изолирани, ще можете да използвате гаража си много по-спокойно и да се чувствате комфортно, когато имате някаква работа в него. Подземните съоръжения са много практични и това е причината толкова много здания днес да предлагат място за паркиране на живущите. Така се освобождават алеите и тротоарите за хората, които се разхождат навън и се решава сериозен проблем с паркирането.

Как да определим, коя хидроизолация е подходяща?

Този въпрос трябва да бъде детайлно обсъден с майсторите, които сте избрали да поставят хидроизолация на подземния гараж. Различните съвременни мембрани имат своите специфични характеристики и е добре да сте запознати с тях, преди да изберете съответния вариант. Информацията, която ще получите от фирмата строител е ценна и е препоръчително да се доверите на 100% на тяхната преценка, защото те изпълняват редица проекти и най-добре знаят в случая, какво трябва да се използва.

В момента са предпочитани най-вече рулонните хидроизолационни мембрани. Дори за вас като неспециалисти те да ви изглеждат еднакво, различните модели имат свои характеристики. От Нова Билд предлагат да помислите върху следните параметри:

подземен гараж
  • къде се намира гаража и има ли по-високи подводни води или влагата е по-скоро сезонна – специалистите ще определят какъв вид хидроизолация да използват в конкретния случай;
  • в кое време на годината ще се извършват строителните дейности – климатичните промени оказва своето въздействие върху етапите от строителството, затова има значение дали правите подземния гараж през зимата или през лятото;
  • вида на конструкцията върху която ще се полага определената хидроизолация е от значение – основата не трябва да има процепи и неравности, а в случай на такива е необходимо да се направи допълнителна прецизна замазка и да се запълнят фугите.

Това са ключови въпроси свързани с избора на точната влагоизолация. Ако изберете да работите с компетентни хора няма да сгрешите, тъй като те ще ви окажат пълно съдействие със съвети и всичко останало през целия процес на строителство до издаване на обекта.

Защо да изберем професионална строителна компания за проекта?

Да имате надежден подземен гараж и перфектна конструкция на цялата сграда е от основно значение за вашето комфортно ежедневие. Каква хидроизолация ще бъде поставена зависи и от изпълнителя на строителните дейности.

Въпросът е от изключително значение за вашето бъдеще, затова не го подценявайте и потърсете фирма, която има добра репутация и ви гарантира прецизност и бързина. Излишната вода и влага постепенно имат силата да разрушат и най-стабилните основи. Точно затова уменията на майсторите, които изграждат вашата сграда, трябва да бъдат на много високо ниво.

Онлайн ще намерите компании, които от години се занимават с изграждането на различни покривни конструкции и полагат хидроизолационни материали и на гаражи, което е по сложно. Те работят с доказани фирми, от които зареждат необходимите неща и така вие ще бъдете спокойни, че не се използват евтини и нискокачествени изделия. Препоръчваме ви да наемете строителна фирма с добра репутация, защото:

  • ще изпълнят проекта в срок – това винаги е от значение за потребителите, тъй като искат максимално бързо да имат достъп до помещенията;
  • гарантирано работят с материали от качествени марки – тези компании държат на своята репутация и винаги в работата си ползват най-добрите мембрани;
  • перфектна комуникация и цени – всичко ще се обсъжда първо с вас и ще получавате най-ясни разяснения относно етапите на работния процес както и сумите, които ще заплащате.

Сами ще установите, че изборът на изпълнител, трябва да бъде ваш основен приоритет.

Заслужава ли си да инвестираме в хидроизолацията на гаража?

Да защитите подземния гараж и цялата сграда от влагата и подпочвените води е най-доброто решение, което може да вземете. Когато сте сигурни в добрата изолация и конструкция вие няма да имате тревоги относно стабилността на цялото здание по време на земетресения или други бедствия. Ще използвате без проблемно гаража, дори за съхранение на различни лични вещи, без да се притеснявате, че нещо може да се намокри и повреди.