Решение за ефективно и рентабилно отопленине – алуминиеви радиатори за дома

радиатор

Зимните месеци са неприятни от гледна точка на това, че е необходимо да намерим ефективен начин за справяне с ниските температури в дома си. Голям процент от живеещите в София разчитат на парното отопление от ТЕЦ, газифициране, твърдо гориво и други захранващи способи. Самия източник е важен, но по-голямо значение според специалистите имат типа и вида на радиаторните тела. Днес ще ви разкажем за възможностите, които предлагат алуминиевите радиатори. Още с появата си в края на миналия век те показаха феноменални качества и висока ефективност, което реално провокира много компании от сектор отопление да разчитат на техните качества за максимално усвояване на топлинния поток и реализиране на високи икономии. Не само до тук се свеждат ползите от това да се монтират алуминиеви радиатори в повечето домакинства. Характерно за тези тела е това, че те се отличават с качества, които не могат да бъдат предоставени от варианти като чугунени или стоманени тела.

Монтаж на нови радиатори

Все повече строителни предприемачи в София издават новопостроените сгради с монтирани алуминиеви радиатори. Това е привлекателно за новодомците, тъй като действително се оказва, че този модел тела са високоефективни и елегантни – факти, които са безспорни. отоплението с алуминиеви радиатори няма как да бъде сравнено с по-остарелите варианти, тъй като те са една съвършена, подобрена версия, която е насочена към:

 • Икономия и рентабилност;
 • Дизайн и стил;
 • Приспособимост и елегантно присъствие в интериора;
 • Високи топлоодаващи качества;
 • Дълголетие и устойчивост;
 • Липса на корозивни процеси и т.нат.

Това на практика показва защо е толкова висок интереса на строители и експерти от бранша към монтирането на алуминиеви радиатори в новите жилищни сгради.

Освен за ново строителство всеки желаещ може да се възползва от услугата монтаж на алуминиеви радиатори София и за стари апартаменти, които до момента са били с изградена инсталация от чугунени или стоманени тела. Подмяната се извършва на същия принцип като водещ момент е това, че алуминиевите радиатори лесно се приспособяват към пространството и отоплителната система и я подобряват по редица показатели.

Ползи от подмяната на старите радиатори с алуминиеви

Много домакинства от София, които вече са преминали през тази стъпка и са им били монтирани нови алуминиеви радиатори отчитат спад на сметките за отопление. Причините за това се крият именно в монтажа на по-иновативни и усъвършенствани като технология радиатори, които използват топлинната енергия максимално ефективно и свеждат до минимум топлозагубите.

алуминиев радиатор

Невероятно ефективни и реализиращи не малко ползи за отоплителния сезон са съвременните алуминиеви радиатори. Техните качества и свойства определено са изключително ценни за домакинствата, поради това, че всъщност разходите за отопление са едно от най-сериозните пера, които плащаме през зимните месеци. Точно поради това все повече собственици на имоти в София разчитат на това да заложат на алуминиеви тела, с които:

 • Допринасят за естетичната визия на интериора;
 • Осигуряват бързо достигане на желаната топлина в помещенията;
 • Използването на топлината намалява топлинните загуби поради това, че радиаторите са оптимално ефективни и моментално започват да топлоотдават;
 • Не корозират и реално имат способността да удължат максимално живота на отоплителната инсталация.

Изключително ефективни и модерни решения са алуминиевите радиатори. Интереса към техния монтаж е напълно оправдан както нови сгради така и за такива, които са над 30 годишен експлоатационен период.

Не само до тук изложените факти се оказват решаващи за избирането на такива радиатори. Сред ползите и ефективните свойства на тези тела са също така:

 • Лекотата на материала;
 • Лесната обработка в различни форми и размери;
 • Лесен и бърз монтаж.

Професионалната подмяна на старите тела с нови ще гарантира за дома ви ниски отоплителни разходи, топлина и уют. Възползвайте се от качествата на алуминиевите радиатори и потърсете ВиК София за качествено и бързо подобряване на стари и нови отоплителни системи.