Ползи от използването на строителна техника под наем

гуми

Ако е необходимо да се издигне сграда или да се разруши някаква съществуваща конструкция, тогава е доста проблематично да се направи това без използването на специално строително оборудване. Независимо от мащаба на строителството, на всеки един от етапите се предвижда използването на строителна техника.

Закупуването на ново оборудване е проблематично дори за голямо предприятие, да не говорим за малки компании, тъй като има много значителни разходи. Освен това няма пълна гаранция, че дори ново оборудване след закупуване няма бързо да се повреди.

Ето защо, доста често много компании прибягват до използването на друг метод. Дават такава строителна техника под наем. Това ще ви позволи бързо и качествено да извършите своите дейности, като същевременно ще понесете най-малко разходи.

Какво е наем на строителна техника?

строителна техника под наем

Това е специфична услуга, без която не може да мине нито едно предприятие при извършване на определени дейности. В същото време се спестява значително време, а самата фирма има по-ниски разходи. В този случай можете да извършите точно работите, които са необходими на този етап.

С помощта на оборудване можете да разрушите стара сграда, да натоварите или разтоварите строителни материали с големи размери. Можете да вършите и различни други задачи.

Сфери, за които може да наемете оборудване

Може да се изисква използването на специално оборудване за различни приложения:

  • Строителство: товарачи от всички модификации, автовишки, автокранове, манипулаторни кранове, къртачи, бетонобъркачи и др.;
  • Земекопни работи: гъсенични и колесни багери, бормашини, грайфери, булдозери;
  • Транспорт: тралове, самосвали, цистерни, контейнеровози, бордови камиони;
  • Път: асфалтополагачи, маркиращи машини, валяци, фугообразуватели.

Предимства на наемането на специално оборудване

  1. Минимални разходи. Наемът се заплаща на час. Специалните автомобили обикновено се дават за два или три дни. Това би ви спестило средства и от ежемесечна поддръжка.
  2. При експлоатацията на наетото оборудване наемателят носи отговорност за него само по време на работа, а при връщането му на собствениците не трябва да се грижи за поддръжката и съхранението.
  3. Висококвалифицирани работници в комплект с машината. Взимайки оборудване под наем, вие получавате специалист, който е в състояние да максимизира потенциала на машината. Професионалист ще ви каже как най-добре да приложите възможностите на технологията в съоръжението.
  4. Фирмата, която отдава такава техника, гарантира предоставянето на специалното оборудване в готово за работа състояние, а при технически проблеми своевременно ще замени специалното превозно средство с ново.
  5. Когато взимате специално оборудване, то всяка машина идва с необходимите разрешителни.

Кой се нуждае от лизинг?

Необходимостта от наем възниква от различни организации, които извършват всякакви строителни работи. Ако една компания не може да си позволи закупуването на нова техника, тя може да я наеме.

Изгодно е да вземете строителна техника под наем, но преди да подпишете договор, трябва да проучите много оферти и да изберете най-подходящите условия за себе си, споделят от Izotech.com. Днес има повече от достатъчно такива предложения на пазара. Освен това, в допълнение към самото оборудване, компанията е в състояние да предостави на предприятието персонал, който ще обслужва качествено наетото оборудване.