Нуждаят ли се от професионално почистване кожените офис столове

офис стол

Чистотата в офиса е от съществено значение за това да се поддържа свежа и уютна атмосфера. Качествените столове не само издържат на сериозно натоварване, но тяхната поддръжка не е особено сложна и трудоемка. Обикновено в офиси, в които работните места не са много ангажимент на служителя е да почиства работното си място, но при големи компании, в които работят много на брой специалисти се налага периодична професионална поддръжка. Почистване на кожени офис столове е една от често използваните услуги, която се отнася до експертно справяне с наслоените замърсявания и връщане на първоначалните качества на обзавеждането. В какво се състои процеса на почистване и защо е желателно да бъде професионално ще ви разкажем в следващите редове.

С внимание към компонентите на мебелирането

Офис столовете са детайл, който е със съществен приоритет при обзавеждането на офис. Независимо от безкомпромисното отношение при подбора и осигуряването на най-добрата алтернатива то това, което е необходимо е периодичното поддържане както на кожената тапицерия така и ва металните и пластмасовите елементи.

Същността на професионалната намеса е в това, че се третират дори най-недостъпните места, в които е възможно да се натрупа прах, мръсотия или влага. Екипите, които са специализирани в такива дейности прилагат за почистването различни препарати и пособия, благодарение на които:

  • Връщат блясъка на материалите, от които офис столовете са изработени;
  • Използват се щадящи препарати, които не увреждат повърхностите;
  • Подобряват състоянието на кожата и удължават живота ѝ.

Разбираемо е, че се използват професионални услуги при поддържка на множество кожени офис столове, тъй като това на практика спестява време и гарантира една чиста и здравословна работна среда.

Как се третират замърсяванията от кожената повърхност

почистване на офис

Както можете да забележите тук не говорим за пране. При текстилните материи се използват машини, които извличат праха и чрез вакуум или система за пране под налягане се третират петната. Следва и подсушаване. Но тук при кожените тапицерии не се прилагат такива варианти, а се подхожда в повечето случаи ръчно с помощта на специални четки с естествен косъм и деликатни препарати, с които се премахват упоритите петна, независимо дали са от храна, напитки, химикал, маркер или други замърсители.

Обикновено третирането на кожените повърхности е следвано от:

  • Инструкциите на производителя по отношение на типа препарати, с които може да се борави;
  • Вида на замърсяването;
  • Опция за използване на универсални методи като мека памучна кърпа и неутрален сапун за петна;
  • Други деликатни начини за премахване на прах, мръсотия и петна.

Идеята на използването на професионалните услуги е не само столовете да върнат своя първоначален блясък, а да се погрижите за тяхната цялост, дълъг живот и комфорт, който да предоставят на ползвателите им.