Отопление на най-добри цени – гарантирано от Balkan Energy

котел на дърва

Ежегодното повишаване на цените на електроенергията е основна причина все повече домакинства в страната да използват така наречените алтернативни методи за отопление на дърва, пелети, брекети, въглища, газ, слънчеви колектори и т.нат. За да работи ефективно една такава инсталация има няколко отправни точки, върху които ще се фокусираме в днешната публикация –  котел, радиатори, търговец, монтаж, поддръжка, гаранции и цени. Замислете се и ще установите, че когато се търси ефективност и намаляване на разходите за отопление то действително тези акценти са основни и определящи за повишаване на КПД. Така, че имаме основателни причини да ги разгледаме и да уточним кои от тях са най-важни и наистина решаващи за собствения ни комфорт и качествено отопление през зимата.

Какъв да бъде котела

Котлите на дърва или друго гориво са основния източник, който способства за това да се наслаждаваме на топлина  и ниски разходи през зимата. Когато се избира котел има съществени детайли, които са приоритетни за неговата ефективност:

  • Материали за изработка. За да разчитате на изделието години наред е препоръчително дебелината на стоманата, от която е изработен котела на дърва да не бъде по-малка от 5 мм;
  • Да е с доказана ефективност. Запознайте се детайлно с топлообменните качества на котела, мощност и технически характеристики, които са показателни за неговите качества;
  • Цени. Наистина предложените за котли на дърва цени са в различни сегменти. Не търсете най-скъпия или пък най-евтиния, защото това не кой знае колко показателно за ефективността му спрямо вашето жилище. Спецификата е в това да разграничите параметрите, които са приложими за доброто и ефективно отопление на дома;
  • Безопасност. Котлите на дърва както и останалите модели работят под налягане, а това безспорно предизвиква въпрос, който касае безопасността на жилището и хората, които го обитават. Предпазни клапани и топлообменник са в основата на това да се гарантира дълъг живот на котела и спокойствие по време на експлоатирането му.

Всъщност повечето клиенти не са наясно с тези на пръв поглед досадни детайли. За тях е по-важно да намерят най-добрата цена. Но имайте предвид, че стойността на котлите на дърва се определя на база разнообразни фактори като производител, модел, капацитет, мощност и т.нат., което е повод да се запознаете по-детайлно с тяхното предназначение и специфика на работа.

Има ли значение от къде ще го закупите

отопление

Ако цените са водещи и за вашия избор то несъмнено има смисъл да направите анализ на търговските предложения, които пазара предоставя. Има търговци, които физически продават котли на дърва и цените им са долу-горе добри. Възползването от такива ниски оферти обаче би рефлектирало върху монтажа и гаранцията на котела на дърва. Имаме предвид това, че такива котли не винаги се предлагат с максимално дълъг гаранционен срок както и предлагане на монтаж. А самото инсталиране на котела не  е толкова елементарно колкото изглежда на пръв поглед. Идеята на професионалния монтаж е да се сведе до минимум риска от настъпване на неприятни инциденти по време на ползване на устройството за отопление.

Водещи търговци не подценяват тези моменти и предлагат на своите клиенти набор от услуги, а не само и единствено продажба на котел на дърва на възможно най-изгодна цена. Balkan Energy е точно такава компания, която разчита не просто на доказани производители на котли от световен мащаб, но и за пълното удовлетворение на клиентите представя и супер възможности за инсталиране, монтаж и поддръжка на котлите ез значение дали са все още в гаранция или не.

Търсите качество на разумни цени? Котлите на дърва от Balkan Energy са решението, с което напълно ще удовлетворите нуждите си:

  • По-малко разходи за отопление;
  • Безопасност;
  • Иновативност;
  • Гаранции за качество и поддръжка.

Приоритетите не са малко – възползвайте се от услугите на Balkan Energy още днес.