Монтиране на тоалетна чининя – три важни стъпки, които е добре да имате предвид

тоалетна чининя

Смяната на санитарния фаянс обикновено се налага в случаите, при които ремонтираме банята и тоалетната. Когато се подменят водопроводните тръби, слагат се нови плочки, избира се нова душ кабина или вана, то неизбежно е да не сменим и тоалетната чиния. Като съществен елемент от санитарниня възел е логично спазването на стилистиката и визията на новата ни баня да е бъде подобаващо подчертана с иновативни и съвременни елементи, които освен прекрасна да я превърнат и в удобна за използване. Цялото семейство използва тази зона от жилището, което предполага високо ниво на безкомпромисност по отношение на избор на самия санитарен фаянс както и неговото монтиране. Днес ще насочим поглед именно към монтажа на тоалетната чиния и ще отговорим на въпроса – Кое налага професионалния и компетентен монтаж и защо?

Първата стъпка – да изберем удобна тоалетна чиния

Невероятния диапазон от решения, на които попадате в магазините за санитарен фаянс определено може да ви стресира. Тоалетните чинии са далеч по-разнообразни като модификации от тези, които помним от преди 15-20 години. Днес производителите залагат на:

 • Аеродинамичната форма;
 • Адаптивността;
 • Удобството;
 • Модерната визия.

А това безспорно поражда не малко въпроси по отношение на това на какъв дизайн да се спрем. Съвета на професионалистите е да не прибързвате и да не взимате емоционални решения. Огледайте добре пазара и то не само физическите магазини, които са близост до дома ви. Надникнете и в онлайн предложенията, които със сигурност ще се окажат доста по-разнообразни. Съобразете се с главните технически моменти, а именно:

 • Големина на санитарното помещение;
 • Място, отредено за монтаж на тоалетната чиния;
 • Габаритни размери на чинията;
 • Отстояние на тоалетната чиния от останалите санитарни елементи.

Това ще ви даде яснота дали да изберете по-голяма или по-малка тоалетна чиния, както и дали да бъде с директен монтаж на пода или пък тип конзолна(монтирана на стената).

Втора стъпка – професионален монтаж

На https://hidro-start.com/montaz-toaletna-chinia/ можете да откриете професионални съвети от опитни водопроводчици, които изброяват основните стъпки, които съпровождат монтажа на тоалетната чиния. Наистина не е толкова сложно да се извърши свързване на чинията с канала и тоалетното казанче, но пък професионалния монтаж е този, който ще гарантира дълги години безопасно експлоатиране, независимо от екстремното натоварване на този санитарен фаянс.

Хидро Старт е от фирмите, които предлагат многообразни ВиК услуги. Да изберете и наемете професионалисти за монтиране на тоалетната чиния не бихме определили като каприз, а перспектива. Точно така… перспектива за безпроблемно използване във времето без да се тревожите от възникване на последващи аварии и проблеми. Процеса по монтиране и инсталиране на новата тоалетна чиния е свързано с няколко важни етапи:

санитарен фаянс
 • Оглед;
 • Демонтиране на старата тоалетна чиния;
 • Отстраняване на дефектните и повредени връзки;
 • Почистване на входа на водата и изходите за мръсния канал;
 • Монтаж на новата тоалетна чиния и укрепването ѝ съобразно нейния вид;
 • Тестване на казанчето за вода и отичането преди да бъдат поставени крепежните елементи;
 • Отстраняване на остатъци от монтажни материали, които не са необходими;
 • Издаване на обекта с вече монтираната тоалетна чиния.

Здравината и качеството при направата на професионалния монтаж няма как да бъде сравнен с аматьорски такъв. Тоалетната чиния е сред ежедневно и непрекъснато използваните санитарни елементи от цялото домакинство, което на практика предполага да се вземат сериозни мерки по наемането на екип, доказал своите възможности, опит и компетентност. От Хидро Старт не случайно акцентират върху професионализма на своите водопроводчици, тъй като това гарантира на клиентите спокойствие и сигурност.

Трета стъпка – гаранция за качество

Качеството на услугата естествено, че си партнира с гаранцията за извършения професионален монтаж. За да елиминирате евентуални битови аварии, свързани с тоалетната чиния е добре да се доверите на екип, който предоставя гаранция за качество. Хидро Старт не прави компромиси с тази последна стъпка, защото за компанията е важно клиентите да са удовлетворени, да са сигурни, че при монтажа на санитарния фаянс в новата им баня няма да бъдат допуснати никакви грешки.