Кои маси са най-подходящи за кухня

маса

Много хора не правят разлика между трапезна маса и такава за кухня. По принцип кухненската маса е една идея по-устойчива на натоварване, защото на нея можете да разчитате и като плот, на който да правите всякакви заготовки. Трапезната маса е друг тип мебел, защото тя е предназначена основно за хранене и се търси елегантната нотка, а не по-грубата каквато е при маси за кухня. Всъщност на масите за кухня можете да работите директно с нож и няма да ги повредите, но не така стоят нещата с трапезните, които са гланцирани, но лесно се надраскват и не са толкова защитени.

Кухненска или трапезна маса

За да отговорите правилно на този въпрос е необходимо да си изясните първо за какво ще служи съответната мебел. Когато се изисква комбиниране на плот с маса е напълно естествено да се намери оптимален вариант, който е съизмерим с действията, които ще бъдат извършвани върху плота на масата. В случай, че си имате помощен плот няма нужда от кухненска маса, а от трапезна. Въпрос на индивидуална преценка е това какви са приоритетите ви при подбор на такива важни за домакинството мебели.

Трапезна маса

Може би експертите по обзавеждане биха ви посъветвали да си изберете кухненска маса, защото е много по-гъвкав вариант. съвременните тенденции за са вложени изключително устойчиви на топлина и натоварване материали, които ще ви осигурят по-пълноценно извършване на кухненските ангажименти. А освен това на тази маса винаги можете да се храните, защото са:

  • Стилни;
  • Удобни;
  • Комфортни;
  • Функционални;
  • Често разполагат и с разтегателен механизъм;
  • Удивително ефективни и модерни решения за всяка съвременна кухня.

Не ви ангажираме с нашето мнение и оставяме на вас да прецените дали да заложите на кухненска или трапезна маса. Все пак изхождайте от удобството, което търсите и онова, за което ще ви служи тази мебел.