Важни правила за избор на офис стол

стол за офис

Никак не  е малък процента на хората, които работят в сферата на административните услуги. На пръв поглед ни изглежда доста примамлива и лека тази работа, защото реално по цял ден служителите си стоят в топлия офис и обработват документи. Дали обаче осемте часа на едно място са здравословни, какво е натоварването на тялото и как това обездвижване повлиява на мускулите и опорно-двигателната система? Едва ли се замисляте над тези въпроси, а трябва, особено ако следваща ви работна позиция е свързана именно с това да ползвате по цял ден офис стол и бюро.

Кой е подходящия офис стол

Столовете са от мебелите, които се предлагат в различни модификации и то съобразно начина им на използване. Офис столове са сред онези категории продукти, към които производителите насочват голям потенциал от преимущества точно поради факта, че при тях ежедневната експлоатация е най-дълга като времетраене. Представяте ли си да прекарате 8 часа на трапезен стол. Колкото и да е удобен той със сигурност след час ще изпитате болки, които с времето ще се превърнат в хронични и постоянни. Защо? Отговора е в самия стол. За да бъде предназначен за офис и натоварване поне 8 часа стола ни трябва да разполага с достатъчно удобни и ергономични седалка и облегалка. И това не е всичко. За да осигури на тялото ни идеалната позиция самата мебел е препоръчително да има опции за настройване на височината, ъгъла на облегалката, подлакътниците и т.нат. С две думи самия стол следва линията на нашето тяло, а не тялото ни да се настройва към него.

стол

Критерии за избор на офис стол

Логично е да изискваме от тайзи мебел най-доброто. Така, че е редно да проявим висока критичност към неговите качества и технически характеристики. А какво търсим в един офис стол?

  • Ергономичност (настройване на лумбалните подпори, които да стабилизират правилната позиция на тялото);
  • Колелца за лесно предвижване без да се налага да ставаме от стола;
  • Механизъм за повдигане, който осигурява добра позиция на тялото в зависимост от височината ни;
  • Тапицерия, която да осигури комфорт и удобство.