Как да се грижите за нежната бебешка кожа от първия ден

козметика за бебе

С появата на бебето въпросите относно грижите в ежедневието наистина има защо да ви вълнуват и да предизвикват сериозни тревоги. Зачервената кожа, плач и неспокоен сън могат да са показателни, че не използвате подходящи за кожата на мъничето козметични продукти. Изборът на козметика може да се окаже доста трудно решение предвид деликатността и нежността на кожата, която е изложена на всякакви алергени като мръсен въздух, материи, неподходящи продукти за хигиена и други. Стотиците продукти на пазара още повече объркват родителите и те буквално изпадат в паника от това какви мерки да предприемат относно инвестирането в наистина добри и безопасни решения. Хубавото е, че в аптечната мрежа се предлага мустела козметика за бебе, която е предназначена за деликатната и нежна кожа на най-малките. Продуктите са доказано безопасни, хипоалергенния им състав със сигурност ще осигури спокойствие и комфорт на мъниците.

Нужно ли е използването на специална дермокозметика за бебе

За всеки родител качествената грижа за бебето е най-важна. Има куп неща, които са от значение особено, когато се касае за подбора на качествена козметика. Използваните продукти не бива да бъдат каквито и да било, тъй като това би нанесло сериозни щети на деликатната бебешка кожа. Продуктите на Мустела са специално разработени за успокояване, грижа и подхранване на нежната кожа. Те се съдържат съставки, които биха предизвикали алергии, обриви или зачервявания. Предпочитанията на родителите са именно към доказана медицинска козметика, която е разработена по строго определена формула, допринасяща за спокойствието на родителите и техните деца.

В гамата решения за ежедневна грижа с Мустела в аптечната мрежа се предлагат:

 • Нежни сапуни;
 • Шампоани без сълзи и дразнене на очите;
 • Пудри;
 • Кремове с оптимално хидратиращ ефект;
 • Слънцезащитни продукти;
 • Кремове за студено време и други.

Всеки един от изброените козметични продукти се характеризират със своите безкомпромисни качества по отношение на осигуряване на здрава и защитена кожа при най-малките.

Експертна грижа от първия ден

козметика

Интензивната грижа за нежната бебешка кожа е от първостепенно значение от първия ден на раждането на бебето. Мустела са сред най-популярните продукти, които са предпочитани от родителите, тъй като осигуряват здраве и спокойствие на най-малките. Със сигурност и вие ще предпочетете козметика, която е разработена под строгия контрол на множество здравни експерти и е преминала над 450 теста и проверки за безопасност, сигурност и грижа.

В 98 % от случаите на използване на продуктите на Мустела родители отчитат:

 • Ефективно възстановяване на бебешката кожа при зачервяване;
 • Потвърждение за ударна доза хидратиране и подобряване еластичността на дермата;
 • Отлична клинична ефективност при бебета предразположени към зачервявания и алергии от ухапвания от насекоми и дори допир с определени материи.

Експертите създават ней-нежните формули, които осигуряват естествен щит срещу патогените, които влияят върху нежната бебешка кожа. Най-добрата ежедневна грижа, хигиена и здраве са в основата на това и вие да се доверите на опита на Мустела.

Атопична кожа – ужасът за всеки родител

Когато говорим за атопично всъщност се касае за нетипична чувствителност. Такъв тип кожа може да се повлияе буквално от всичко. Сърбеж, болезненост, силно зачервяване, сухота, лющене, обриви са само малка част от реакциите, с които родителите се сблъскват в ежедневната грижа за своето бебе.

Обикновено атопичната кожа се проявява в определени периоди, но е необходимо да бъде правилно третирана с оглед на това да не допусне прекомерно обостряне на симптоматиката. Козметиката от Мустела, предназначена за такива дерматологични реакции има пряко и целенасочено действие по отношение на:

 • Успокояване на алергичните реакции;
 • Намаляване на болезнеността;
 • Възстановяване на засегнатите зони;
 • Омекотяваща грижа;
 • Подхранване.

Не се притеснявайте, ако детето ви е предразположено към такива атопични симптоми. Козметиката на Мустела ще се погрижи за облекчаване на състоянието и успокояване на раздразненинята.