Многофункционалност при използване на готварски печки на дърва

готварска печка

Готвенето е още един процес, който се оказва след основните разходи, които е необходимо дъ предвидим към сметките за отопление. Избора от уреди, които се предлагат на пазара наистина не са малко, а това, че клиентите избират възможно най-ниско разходните е напълно естествено решение. Днес ще представим един не толкова познат за съвременното домакинство вариант, а именно чрез използване на готварски печки на дърва – https://www.balkanenergy.bg/. Предпочитанията на определена категория домакинства към този тип уреди е в това, че се възползват от решение, което не само е изключително удобно като средство за приготвяне на грана, но и като основен уред за отопляване.

Типове готварски печки на дърва

Що се отнася до това, че готварските печки са една от практичните алтернативи, на които можете да се доверите за две ключови действия – готвене и топлене то в случая има смисъл човек да се замисли над това, което може да получи. Изключително адекватно решение е да се мотивираме да вложим оптимално много усилия в това да спестим, да повишим енергийната ефективност на имота си и да си гарантираме спокойствие и уют.

Два основни варианта за такъв тип уреди на дърва се предлагат в търговската мрежа. Става въпрос за печки, които могат да отопляват по следните принципи:

 • Автономно т.е. само едно помещение;
 • С водна риза.

Същността им е в това, че избирайки един от моделите можете да си гарантирате нещо повече от комфорт. изключително адекватни и практични се тези уреди ще можете да спестите не малко разходи както при отопляване на жилището така и при готвене.

Приоритети на автономните печки за готвене на дърва

Това са практични решения, които обикновено се позиционират в кухнята или всекидневната, която се използва едновременно с това като трапезария и зона и готвене. Безспорните лидерски позиции и предпочитания на клиентите към този вариант решения се дължат най-вече на:

 • Компактни решения;
 • Бързо затопляне но пространството;
 • Лесно свързване към димоотводната инсталация;
 • Изгодна първоначална инвестиция;
 • Функционална голяма фурна;
 • Удобен плот за ползване на поне три съда, в които да се приготви храната.

Ето, че повод за покупка на готварска автономна печка имате. В случай, че обитавате къща, вила, хижа или пък друг тип жилище, в което е удачно да се използва такова решение е разбираемо защо е необходимо да инвестирате в такъв продукт.

Модели с водна риза – осигурете се висока ефективност

Когато стане въпрос за подобряване ефективността на жилището то то имайте предвид, че по-добрата алтернатива са именно моделите с водна риза. Характерно за гамата от решения, които се предлагат на пазара е в това, че се цели оптимизиране на разходите за управление на процесите на готвене и топлене. Стратегически това, от което се нуждаете са именно готварските печки с водна риза, които спомагат цялостното отопление на имота. Така постигате свръх висока ефективност, защото:

 • С едно и също количество гориво си осигурявате достигане на желаната температура в целия имот;
 • Намалявате сметките за отопление и разходите за готвене;
 • Осигурявате се оптимална доза спокойствие и сигурност.

Ако търсите балансиран вариант за да стоплите голям имот, независимо дали става въпрос за къща или апартамент то с тази модел готварска с водна риза можете да си гарантирате оптимизиране на разходите.

Някои неудобства

печка

Освен плюсовете използването на тези печки крият и известни негативи. Поради това, че при готвене топлината е много по-висока като интензитет то на практика се възпрепятства възможността точно над печката да бъде поставена аспирация. Миризмите и парата от използването на уреда за готвене са неизбежни и разпространението им заради липсата на ефективна аспирация е една от водещите причини клиентите преди да изберат такива решения да обмислят внимателно начините, по които помещенията ще се проветряват.

И въпреки този недостатък интересът към продуктовата гама от решения е очевидна, тъй като над 20 % от домакинствата предпочитат да инвестират разумно в уред, който е изгоден и икономичен.