Горещи въпроси, които ще ви насочат към правилния за леглото ви матрак

матрак

Матрака и рамката на леглото образуват цялостната визия на мястото ни за сън и отдих. Нито матрака, нито пък самото легло могат да съществуват едно без друго. Правилната симбиоза между двата детайла са повод да се наслаждаваме на спокоен сън и пълноценна почивка. И ако вече имате визия за леглото и дори вече сте го закупили то идва момента, в който е време да се определи типа, размера, спецификата на новия матрак за легло, който ще закупите.

За да не допуснете грешки

На пръв поглед изглежда лесно да се купи матрак. Знаете какъв е размера на леглото и просто търсите пропорционален такъв. Но дали това е достатъчно?  Разбира се, че не, защото има някои интересни детайли, които биха определили спецификата на персоналните потребности на клиента и неговите очаквания от използването на леглото и матрака.

На какво да акцентирате и върху какво да се фокусирате, когато избирате матрак за легло. Следва да изброим някои основни детайли, които ще ви помогнат да намерите идеалното съотношение между комфорт, изисканост, стил, изгодна оферта.

нов матрак

За да бъде тялото доволно, възстановено и напълно подновено като сили и емоционален заряд се запознайте с правилата за подбор на матрак:

  • С едно или две лица

Избора между двулицев и еднолицев матрак се определя от това дали леглото разполага с подматрачна рамка или не;

  • Ергономичен или ортопедичен

Какви са потребностите на тялото ви? Ако имате проблеми с гърба заложете а ортопедичен вариант, но ако търсите нежност и мекота то ергономичния е този, който ще ви предостави пълна наслада;

  • Точни размери

Тук не говорим само за ширина и дължина на леглото и това, че матрака трябва да е в същата пропорция. Много важен момент е височината на матрака, която се определя от вашата физика, тегло и други индивидуални показатели.

Това са основните въпроси, на които е важно да имате конкретни отговори, защото само така ще намерите идеалния матрак за вашето легло.