Гарантирано спокойствие по време на път с автомобилни гуми Riken

автомобилни гуми

Не са малко съветите, които получаваме от приятели, познати и специалисти по отношение на това как да изберем идеалните автомобилни гуми и как да удължим техния живот. Един въпрос обаче е много по-важен от това дали да изберем всесезонни или пък зимни, както и летни гуми, а именно на коя от марките производители да заложим. Всъщност качественото на автомобилните гуми са онези важни фрагменти, които ще представят една пълна завършена картина на возилото ни и ще гарантират нашето спокойствие по време на шофиране. Често потребителите се водят от цените, тъй като се търси бюджетно решение, с което да имаме възможност не да подменим само две от износените гуми, а да направим цялостна смяна и на четирите. Това е правилно решение, но когато разполагаме с определен бюджет това по никакъв начин не означава, че се налага да направим компромиси с качеството на новите обувки на колата си.

Избора е автомобилни гуми Riken. Знаете ли, че това е японска марка, която обаче е закупена през осемдесетте години на миналия век от световния лидер в производството на автомобилни гуми Michelin. Идеята на американската компания е да създаде нов бранд, който по нищо не отстъпа като качествени показатели на най-добрите и водещи автомобилни гуми на пазара, но в същото време предоставя една поносима и масово достъпна цена, която всеки водач да може да си позволи.

В наши дни производството на автомобилни гуми Riken за европейския пазар се произвеждат в завод в Сърбия. Тук има изнесено производство на Michelin и на други продукти от портфолиото на американския лидер, а именно Kormoran и Tigar. Това също нискобюджетни гуми с малко по-нисък клас на износоустойчивост, но също не по-малко гарантиращи стабилността на превозното средство по време на шофиране. Характерна особеност на автомобилните гуми Riken е това, че при тях се залага на продължителната употреба, независимо от естеството на пътната настилка. Разбира се, че е от значение да се спазват основните препоръки от страна на производителя за това а щадите гумите и да не правите резки спирания и тръгвания, което на практика влияе върху износването на всяка марка гуми. От Riken залагат на няколко важни компонента, които се влагат в каучука, които на практика запазват гумата дори при аварийни ситуации.

гуми

Както при всеки друг бранд така и Riken насочват вниманието на своите клиенти към това преди да тръгнат на път да извършат балансиране на новите гуми. Това е определящ фактор, тъй като по този начин тежестта на превозното средство ще бъде равномерно разпределена върху всяка една от тях. При небалансирани гуми дори те да са от най-висок ценови клас със сигурност ще усещате неприятни вибрации по време на движение особено при завои и висока скорост. А да не забравяме, че има още една причина да не пропускате балансирането на новите си автомобилни гуми Riken – така ще запазите кормилната система от бързо амортизиране. Балансирането се извършва в специализирани сервизи, в които професионалисти ще се погрижат за возията на вашия автомобил.

От Riken съветват периодично да правите ротация на гумите. Целта на тази операция е да се извърши равномерно амортизиране.  Да не забравите и за правилното налягане, което трябва да осигурите. В зависимост от теглото на автомобила е задължително да се съобразите с това на колко атмосфери те да бъдат напомпани. Екипите по производство на автомобилни гуми Riken алармират да следвате указанията, които обикновено са изписани на вратата на водача и да не помпате прекалено много или пък твърде малко. Ролята на правилното налягане в гумите е да осигури маневреност и стабилност на колата в зависимост от температурата на асфалта. Така, че не пропускайте да се спазите и тези професионални насоки. А с гуми Riken и професионалните съвети си гарантирате спокойно пътуване, издръжливост и перфектна возия.