Полезна информация за дюбели за тухла и техния монтаж

дюбел за тухла

В зависимост от типа на материала, от който е направена стената можете да използвате различни видове крепежи, с които да монтирате различни предмети в нея като картини, декорации, осветителни тела, мебели и други. Много хора не са наясно с това и използват например дюбели, които далеч не отговарят на особеностите на материала, което води до грешки и невъзможност да се приложи здрав и надежден монтаж. Разликата между дюбели за тухла и такива за бетон, за дърво или метал се крият в това, че устойчивостта им се оказва изключително разнородна, а якостта не при всички е толкова висока, че да осигури стабилно монтиране на тежки предмети. Точно поради това е особено важно да се намери пълен баланс при покупката на дюбели и да се изберат точно такива, които биха били подходящи за съответната повърхност.

Как да изберете подходящите за тухлени повърхности

Предвид това, че тухлата е материал, който не е толкова стабилен като метала или бетона тук дюбелите, които се използват за монтажни дейности са малко о-особени. За да паснат на нуждите ви за монтаж в такива повърхности е препоръчително да избирате специално предназначени за целите дюбелите, които вървят в комплект с винтове. Така няма опасност винтовете и дюбелите за тухла да не си паснат и да се получи некачествено не толкова здраво закрепване на елемента, който желаете да закрепите за такъв тип стена.

Дюбел

Още един от съветите, които дават експертите по отношение на тези елементи е да залагате не на евтини пластмасови, а на полиакрилни, които държат изключително здраво. Ако при пластмасовите дюбели за тухла може да се получи счупване докато навивате винта, то полиакрилните са изключително гъвкави и осигуряват надеждност и стабилност дори при извършване на монтажни дейности, свързани с по-високо тегло на предметите.

И освен, че за тухлени стени е необходимо да закупите специално преназначени за тях дюбели то друг съществен момент е работата с тях. Основните насоки за работа с дюбели, които се отнасят не само до тези за тухли, а и други повърхности включват:

  • Задаване на дълбочина

Тя се определя от теглото на самия предмет. Дълбочината се задава с помощта на свредло, което също е съобразено с повърхността, която ще бъде пробивана. Използвайте ограничителен пръстен или цветна лепенка;

  • Комбиниране на дюбел с винт

Ето я причината да се съобразим с професионалните съвети ида си изберем дюбел за тухла и винт в комплект за да не станат фрапиращи грешки;

  • Начин на поставяне

Има дюбели, които просто се пъхат в направения отвор и с помощта на отвертка винта се завива. При други се налага използването на чук или друг тип инструмент за да бъде извършен правилния монтаж.

Многообразни и качествени дюбели за бетон можете да поръчате от КАМ 04  за сигурни и здрави монтажни дейности.