Да помислим за отоплителниня сезон в разгара на лятото…

радиатори

Въпреки, че буквално преди дни настъпи астрономическото лято не бива да отлагаме и да подхождаме безотговорно км нуждата от смяна на радиаторите в жилището ни. Оказва се, че много специалисти, които се занимават с този род услуги алармират за това, че именно летния сезон е най-подходящ за провеждане на такъв вид ремонтни дейности. Идеята е да не остава домакинството без отопление в разгара на зимата, а дори да има евентуални дребни ремонти те ще могат бързо да бъдат отстранени. Ремонта на радиатори се налага поради не малко причини, а техния демонтаж и монтаж е правилно да се извършат от специалисти с опит и нужните познания в областта. Днес ще ви запознаем със самата процедура като знак, че наистина е правилно още сега да наемете фирма или екип, които да подготвят жилището ви за следващия отоплителен сезон.

Три причини, показващи че радиаторите са за смяна

Не е нужно да сте професионални водопроводчици, за да забележите ръждата и дефектите по старите радиатори. Това са само малка част от видимите симптоми, които наистина да показателни за нередност. Но нека да ги детайлизираме в списък като по този начин ще насочим вниманието на онези от вас, които ги подценяват неоснователно:

 • Визуални дефекти по радиаторите – ръжда, процепи, течове. Неестетичните и дефектни тела са доста неугледни и загрозяват интериора. А за почитателите на домашния комфорт това със сигурност е проблем;
 • Загуби на топлина. Разбира се, плащането на сметки доста високи, а получаването на почти никаква топлина е причина да помислите за подмяна на радиаторите. Ниския КПД се определя и от това, че винтила на тялото е на максимална степен, а всъщност затоплянето не е достатъчно за да се достигне желаната температура;
 • Натрупан варовик в радиатора.  Дори да изглежда отвън добре тялото, ако усетите, че затоплянето на стаята става много по-бавно от обичайното и през последните години сте пренебрегнали профилактиката на радиаторите от специалист то това е сериозна причина да го направите максимално скоро. Водата, която циркулира в системата отлага варовик във вътрешността на металните и чугунени радиатори и така след време не само, че няма да усещате топлина, но сметките ще продължат да са високи, а дефектите по телата ще са ежедневни.

Много важни три причини, които алармират за демонтаж и монтаж на радиатор от vikhelp.com. Не случайно представяме ВиК Хелп на вниманието ви. Екип от професионални водопроводчици разполага с нужната квалификация и инструментариум за извършване на такива ремонтни дейности. Топлината е ценен ресурс за зимния период и затова от vikhelp.com предлагат своите услуги в помощ на ефективно, рентабилно и качествено посрещане на студените дни.

Какво включва услугата смяна на радиатори

Главно се касае за:

 • Демонтаж на повредените тела;
 • Почистване на инсталацията и профилактика на тръбния път;
 • Монтаж на нови радиатори;
 • Обезвъздушаване и тест.
алуминиеви радиатори

Звучи доста бързо и лесно, но всъщност не  е така. Ако си направите труда да се запознаете с детайлното информация от уеб сайта на ВиК Хелп ще ви направи впечатление, че самото премахване на старите радиатори не е най-трудоемкия процес. спецификата на ремонтната услуга включва анализ на избора на радиатори т.е. кои са подходящи, с какви размери да бъдат и какви са техническите им показатели относно постигане на високо КПД. Ето тук се изисква професионален опит, който да бъде приложен като измерване на кубатурата на всяка стая с оглед да бъдат избрани такива радиатори, които наистина ще бъдат ефективни.

Vikhelp предлага на своите клиенти основно алуминиеви радиатори, тъй като те са:

 • Невероятно елегантни и дискретни;
 • С много добра топлопроводимост;
 • Не корозират и не ръждясват от водата, не натрупват варовик;
 • Икономични и дълголетни като използване са.

Ако имате каквито и да е въпроси по отношение на демонтажа и монтажа, избора на радиатори и ремонти на отоплителната инсталация винаги можете да се доверите на опита на Vikhelp.