Необходимо ли е да се ползват специални почистващи продукти за лице

Тоник

Никога не бива да забравяме, че кожата на лицето като най-уязвима и изложена на екстремностите на околната среда се нуждае от оптимална грижа. А старта на тази ефективна грижа започва с почистването. Използването на сапун, пяна, ексфолиращи продукти имат за цел да отстранят себума и замърсяванията, които като невидим слой покриват кожата ни. Специалното ни отношение към този важен процес дава на кожата онзи съживяващ ефект, от който тя се нуждае за да може да диша.

Почистващи продукти, които е необходима да използвате ежедневно

Много жени споделят, че отдават изключително голямо значение на кремовете за лице, които ползват, но прилагат сапун какъвто имат под ръка, когато се налага да почистят кожата си. това е изключително грешен подход, защото обикновения сапун за ръце може да повлияе неблагоприятно на нежната кожа на лицето. Всъщност със сигурност ще я изсуши и ще я направи опъната и болезнена. Дерматолози съветват никога да не подценявате ролята и избирането на почистващи продукти за лице, защото те са ключов фактор към здравето на кожата.

Ще представим основни почистващи средства, които е препоръчително да използвате. Уточняваме, че те са предназначени за лице и са оптимално ефективни в борбата със замърсяванията както и отстраняването на мъртвата кожа:

ексфолиант
  • Измиваща пяна

Нежната формула на този продукт има за цел да елиминира натрупаните слоеве със замърсявания от лицето ви, които са в следствие на околния прах, цигарен дим, газове от автомобилите. Независимо от това, че не ги виждате имайте предвид, че те са тук по лицето ви и са предпоставка за бързото остаряване и отпускане на кожата. Така, че с нежната пяна за измиване на лице имате възможността да се отървете от горния невидим слой, която се е настанил върху кожата на лицето ви;

  • Гел за почистване

Гела е една идея по-плътен като структура от пяната, но той също има благоприятен ефект върху кожата ви. Когато си избирате гел за почистване имайте предвид, че на пазара се предлагат различни формули – против акне, за суха кожа, за мазна кожа. Избирайте този, който би бил подходящ за нуждите на вашето лице;

  • Ексфолиант

Ексфолрирането е познато на всяка жена, за която гладката и нежна кожа е приоритет. Със сигурност сте изпробвали различни екфорилащи продукти, които целят премахването на мъртвите кожни клетки. Това е необходим процес, който да провеждате периодично, тъй като се отразява благоприятно на кожата ви. Не само, че тя става много по-гладка, но така кръвообръщението се подобрява. Ексфолиантите с натурален състав имат хидратиращ ефект, повлияват фините линии и са една перфектна допълнителна грижа за вашата кожа. Един от топ продуктите на бранда BenePura е натуралния екфолиант с малинови семки, който се превърна в истински хит сред дамите, които обичат кожата им да бъде гладка и нежна както разбира се, и добре почистена;

  • Тоник

Не спираме  почистващите продукти за лице до тук. Тоникът е още едно мощно средство, с което можете да окажете специална грижа върху кожата на лицето си. освен, че ефективно отстранява замърсяванията тоника има и ефективна формула за това да допринесе за почистването и отстраняването на себума както и предотврати появата на акне както и всякакви други кожни раздразнения  и проблеми. Тоника има способността да свива порите, което е още едно много добро за кожата въздействие. Без изсушаване с леки масажни действия на тампона напоен с тоник успявате да тонизирате кожата на лицето си и да отстраните натрупаните замърсявания.

Богат е спектъра с почистващи продукти за лице. Изберете си този, от който кожата ви наистина ще се почувства най-добре. Процеса е изключително важен, защото е основната грижа, от която кожата се нуждае преди да третирате със серум, крем или декоративна козметика.