Какви оферти за екскурзии до Турция откриваме при туроператорите?

анталия

Ако искате да планирате своята екскурзия отсега, е добре да разгледате актуалните предложения на добрите туристически агенции. Не са малко хората, които предпочитат да посещават по-близки дестинации, които също изненадват с архитектурни забележителности и луксозни туристически комплекси. Изберете подходяща оферта за екскурзия за Турция. Не пропускайте шанса да си починете добре край морския бряг и да видите интересни исторически обекти.

Какво интересно ще видим, ако изберем екскурзия до Кападокия?

Тази местност впечатлява туристите с интересните и необичайни природни забележителности. Това е мястото, на което ще разгледате удивителните скални църкви и различни други интересни места и атракции. Туристическите компании обикновено предлагат няколкодневни екскурзии до Кападокия, което е шанс да се насладите максимално на всички разнообразни неща. От Travelessence.eu ви препоръчват да изберете за следващата си екскурзия точно Кападокия, защото тя е една от най-близките и изгодни дестинации в Турция, които заслужават вашето внимание. Ето и някои от възможностите, които ви очакват:

кападокия
  • полетете с балон и разгледайте отвисоко – всяка сутрин над областта Кападокия политат между 5 и 100 балона които ще открие пред вас невероятни и зашеметяващи гледки. Заслужава се да изживеете тази вълнуваща екскурзия и да наблюдавате нещата от различен ъгъл;
  • посетете подземните градове – тази забележителност е много интересна а за да разгледате добре подземните градове ще трябва да слезете много етажи надолу. Тъй като няма указателни табели се препоръчва разходката да бъде направена професионален водач;
  • Гьореме – тук ще видите изключително много скални църкви разположени на малка площ както и различни други исторически забележителности;
  • град Юргюп – най-големият град в местността където може да посетите множеството магазини ресторанти и кафенета. Той е известен и с интересния си нощен живот.

Всеки любител на пътешествията поне веднъж трябва да направи екскурзия до Кападокия в Турция, защото тази местност има специален заряд и е изключителен природен феномен.

Защо хората избират хотелски комплекси в Турция с all inclusive?

Страната е известна с изключително много си хотелски комплекси, които предлагат услугите all inclusive и ultra all inclusive. Хората които искат да се отдадат на активна почивка по време на своята екскурзия смятат че това е най-добрият начин да се насладят на безгрижно време и релакс. Когато храната и напитките са безплатни и включени в офертата на туроператора няма да има за какво да мислите всеки ден и ще може наистина да си отдъхнете от ежедневието.

Естествено многобройните и прекрасни курорти предлагат и много други забавления извън хотелите, затова не се колебайте да се включите в различни допълнителни мероприятия които ви показват историята и забележителностите на съответния регион.

Когато сте платили пакет за екскурзия в Турция с включен all inclusive, ще се възползвате и от различни други привилегии на територията на хотелския комплекс. Проверете предварително имате ли право на безплатен фитнес, масаж, спа и някакви други екстри.

Кои са предпочитаните курорти в Турция?

Преди да отпътувате за вашата мечтана почивка, трябва добре да разгледате предложенията, защото в страната има множество курорти всеки от които са свои особености и привлекателни екстри:

  • Мармарис – един от най-красивите и посещавани курорти в Турция. Заливът е разположен в планинската долина, заобиколен от прекрасни гледки и горички. Любителите на водните спортове могат да се гмуркат да практикуват ветроходство и много други интересни занимания;
  • Бодрум – туристите, които изберат този курорт, могат да разгледат множеството исторически и архитектурни забележителности, да се отдадат на нощен живот и посещение на някой от най-хубавите и добре уредени заведения. Тук цари една ваканционна атмосфера, която създава усещане за релакс и безвремие;
  •  Кушадасъ – този пристанищен град привлича всички шопинг маниаци. Тук може да си напазарувате най-различни изделия на достъпни цени и да донесете много подаръци на своите близки;
  • Анталия – това е най-известният курорт в Турция, който се намира на Средиземноморието. Голяма част от туристите мечтаят именно за Анталия когато планират следващото си пътуване. Не се колебайте да дойдете тук където природата е невероятно автентична има много палми морето е прекрасно и ще се насладите на добро посрещане в луксозните хотелски комплекси.

Което и място в Турция да изберете за вашата екскурзия, ще останете доволни, защото страната е изключително многолика пъстра и изненадва с много положителни емоции своите гости. Отношението към туристите от страна на местните хора също е изключително положително, а това прави добро впечатление и остава прекрасен спомен.

Кои месеци са подходящи за организиране на екскурзия в Турция?

Ако ще пътувате до Турция имате шанс да направите това още от април месец. Температурите поетапно се покачват и за плаж става вече в края на май. В зависимост от това какви са вашите приоритети може да планирате екскурзията си така че да се насладите максимално на дейностите които ви вълнуват. Хората които държат да събират ден и да прекарват време на плажовете ще предпочетат юни юли август и септември.

А тези от вас, които предпочитат не толкова горещото време и смятат да правят различни обиколки и разходки, ще се радва да отпътуват в началото на пролетта или през есента октомври ноември. Разговаряйте с вашия туроператор за да прецените заедно кой момент от годината е най-подходящ спрямо вашите очаквания. Така ще заявите най-добрата оферта и ще се насладите максимално на своя престой в Турция.