Важни детайли и действия, които трябва да предприемем преди взимането на бързи кредити

бързи-кредити-пари-долар

Тъй като на всеки поне веднъж в живота се  е налагало да тегли кредит то се оказва, че първото, което ни вълнува като потребители е лихвата, която ще платим за услугата.  Кредита е сложен финансов инструмент и ползването му обикновено е свързано с неотложна необходимост от разрешаване на паричния ни казус. За са не попаднем в опорочен кръг, от който трудно ще се измъкнем е добре внимателно да обмислим решението си за теглене на заем, независимо от неговия вид. А финансовите институции определено ни засипват ежедневно с безумни предложения и ако човек наистина не е запознат с някой основни детайли на услуга може да си навлече доста сериозни неприятности. Всъщност не само лихвата е важна при тегленето на кредит, а също така и редица други условия, които съпътстват сключването на договора. Основно заемите се делят на дългосрочни и краткосрочни. Тези, които се характеризират с кратък погасителен план са известни още и като бързи кредити. Определено през последните няколко години се наблюдава висок ръст на тегленето на бързи кредити и това всъщност се дължи не само на факта, че се рамкира и се подобриха условията по тези заеми, но и на това, че потребителите си върнаха доверието към фирмите за бързи кредити.

експересни бързи кредити

Провокирани от ежедневните си финансови неволи и тяхното бързо разрешаване в даден момент искаме или пък не опираме до услугите на така наречените заеми до минути. Няма конкретна категория потребители, които са склонни да кандидатстват бърз заем. Оказва се, че клиентите на фирмите за експресни кредити са доста разнообразни като типаж и социален статус. Интересното в случая е това, че хората вече са доста добре осведомени и ползват виртуалното пространство за да намерят най-доброто финансово решение за своите проблеми. И все пак има фактори, които е добре да разгледате първоначално преди окончателно да сключите договор за кандидатстване за бърз кредит.

Тъй като на пазара има богат избор от кредитни фирми, предоставящи краткосрочни заеми е препоръчително да изберете такава, която има достатъчно опит. Информацията за съответните компании е достъпна за техните клиенти в Интернет, така че това не би било проблем що се касае за откриването на утвърдена на пазара компания, предлагаща такива финансови услуги. Като задължително условие, което трябва да спазите преди сключването на договор със съответната компания е и проверка на лиценза ѝ, който се издава от БНБ. Това е знак, че вашите права като потребител ще бъдат защитени и при дори най-малко притеснение или съмнение за измама имате възможност да защитите своите интереси. Много от нуждаещите се от бързи кредити подценяват този съществен момент и не извършват навременна проверка за състоянието на въпросната фирма, което в последствие им носи редици негативи. Затова независимо от примамливите рекламни предложения и уверения, е това е фирмата на която да се доверите, отделете малко време и изпълнете стъпите, за които поменахме малко по-горе в публикацията си.

Никой не оспорва факта, че бързите кредити са доста добро решение, когато сме поставени пред разрешаването на някакви неотложни парични проблеми. Интересното обаче не е само в това, че действате максимално експедитивно, а също така, че съобразно индивидуалните си потребности изготвяте погасителен план, който да отговаря напълно на собствените нужди. Гъвкавите условия  са основен мотив, който провокира повечето хора да ползват именно услугата бърз заем, а не да се редят по опашки ида чакат благоволението на банковите служители. Независимо дали се нуждаете т 100 или 1000 лева преди да кандидатствате онлайн за заем си задайте въпроса дали нямате друга алтернатива. Много хора понякога подхождат твърде емоционално и повлияни от рекламните постове за безлихвени бързи пари. Независимо от това, че не плащате лихва за определен период то главницата е изискуема и кредита трябва да бъде върнат. Не са препоръчителни подобни услуги за да си купите телефон, телевизор или пък друга техника, от която дори нямате реална нужда. Ползвайте бързи кредити за ситуации, които наистина можем да определим като спешни и дори животоспасяващи. Все пак кредита е отговорност и ако не го осъзнаете навреме то наистина бихте си навредили отколкото да си помогнете с подобно действие.

За да обобщим основните детайли при вземането на решение за ползването на услугата бърз кредит ще изброим основните предимства и отговорности. И така на първо място експресния заем може да ни избави от налегналите ни парични тревоги. На втора позиция ще добавим гъвкавите условия, които сами определяме. На трето място следва експедитивното обслужване и възможността да кандидатстваме по всяко време. правото ни на избор като клиенти пък е още едно положително предимство, тъй като на пазара има достатъчно фирми, които предлагат финансови услуги в различни варианти.  Не бива да пропускаме и отговорностите си като клиенти на бързите заеми. Много хора си мислят, че щом е определен като кредит без лихва този инструмент може да бъде ползван като субсидия и не подлежи на връщане. Но съществен момент е да спазвате своите ангажименти по договора, което на практика наистина ще превърне заема в едно правилно и добре разрешаване на финансовите ви трудности. Имайте предвид, че като недобросъвестен кредитополучател носите наказателна отговорност и това може да рефлектира върху кредитното ви досие. Така при наистина реална необходимост от спешен заем такъв най-вероятно ще ви бъде отказан не само от фирмата, към която сте проявили безотговорност, но и от всички останали финансови институции.

Ползването на бъз кредит е реален шанс да намерим изход от безпаричието. Най-често клиентите опират до услугите на фирмите за бързо кредитиране когато са изпаднали в ситуация, от която няма изход. Навреме подадената ръка наистина би се превърнала в спасителен пояс, но единствено правилното управление и отношение към този финансов продукт може да го превърне в ефективен. Затова още веднъж насочваме вниманието на онези, които имат желание да кандидатстват за бързи кредити. Проявете отговорност и не допускайте грешки, които биха се превърнали в сериозни проблеми. Все пак ползването на заем е провокирано от разрешаването на такива казуси, така че не си създавайте допълнителни. Ако поради независещи от вас причини изпаднете в забава то това не  е повод да се криете, а да се свържете с фирмата кредитор и да потърсите решение, което е добро и за двете страни.

Вижте повече по темата бързи кредити и от какво да се пазите в предаването „На твоя страна“ – рубликата на НОВА телевизия.